Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Engelleri Birlikte Aşacağız”        

Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, Engelliler Haftasını kutladı. Karataş, “Engel tanımayan özgüven ve azimleriyle tüm zorlukların üstesinden gelen engelli vatandaşlarımızın mücadelesine; farkındalık ve birliktelikle biz de ortağız. Engelleri birlikte aşacağız.” dedi

Saadet Partisi İl Başkanı

Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle mesaj yayınladı.

“SORUNLARIN BAHANE OLMADAN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR”

Saadet Partisi İl Başkanı Beytullah Karataş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz üzere, 10-16 Mayıs tarihleri arası ‘Engelliler Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Şu anda bilinmektedir ki, Türkiye’mizin her bir ilinde Engellilerle alakalı vakıf, dernek, okul, rehabilitasyon merkezleri veya spor kulüpleri bulunmaktadır. Yıllardır engellilerin gündemini meşgul eden konular ne yazık ki azalma yerine artarak devam etmektedir. Çok zaman üzerinde durduğumuz ve her vesileyle de dile getirdiğimiz 2022 sayılı yasanın uygulanmasındaki dengesiz, tutarsız ve de anlamsız uygulamalar maalesef devam etmektedir. Bunlar evde bakım hizmeti verenlerin sosyal güvenceye kavuşturulma meselesi, bakım parası verilmesindeki aranan kriterlerin günün şartlarına göre değiştirilmemesi gibi. Engellilerin istihdamındaki beklentilerin ki bunlar; yüzde 3 oranındaki kotanın artırılmaması, boş olan kontenjanların doldurulmaması, engelli öğretmen adaylarının atanmaması, ulaşım ve erişim ile ilgili problemlerin çözümlenmemesi, ortez ve protez kullanan engellilerin mağduriyetlerinin giderilmemesi, sık sık değiştirilen rapor yönetmeliklerinden kaynaklanan problemlerin bir çözüme kavuşturulamaması, görme engellilerin imzaları için iki şahit istenmesi ve Noterler Birliği ile bu problemin çözülememesi, engelli sivil toplum kuruluşlarının, bu camiaların üzerinde durduğu ve çözüm beklediği birçok konudan birkaçıdır.”

“HANE GELİRİ DEĞİL, BİREYSEL GELİR ESAS ALINMALI”

“Evde bakım aylığının 5 bin lira gibi komik bir rakamda kaldı.” diyen Başkan Karataş, sözlerini şöyle tamamladı: “Engelli sosyal yardımları enflasyona bağlı olarak artırılmalıdır. Engelli yardımları asgari ücret seviyelerine çıkartılmalıdır. Yardımların hesaplamasında da hane geliri değil, bireysel gelirin esas alınması gereklidir. Devlet olmanın en önemli unsurlarından biride sosyal devlet olmaktır. 12 bin engelli alımı sözünün üzerinden neredeyse 2 yıl geçtiğini ancak hâlâ atamalar tamamlanamadı. EKPSS’ye giren yaklaşık 200 binden fazla engelli atanmayı ve iş bulmayı beklemektedir. Gelin, siyasi tavırları, ayrılıkları bir tarafa bırakıp, burada milletin menfaatine bir şeyler yapabilmek adına engelli vatandaşlarımızın, genç ve çocuklarımızın yaşam kalitesinin artırıldığı, topluma adapte olduğu, aileleriyle birlikte huzurlu ve engelsiz bir hayatı sürebilecekleri şartları birlikte oluşturalım. Her sekiz vatandaşımızdan birinin engelli olduğunun bilinci ile engelliler için engelsiz Türkiye’yi hep birlikte kuralım. Engel tanımayanlara engel olmayalım. Öte yandan TBMM’de engellilerin sorunlarının çözülmesine yönelik çalışmalarına da devam eden Saadet Partisi Meclis Grubunun, engelli vatandaşların engellerinin dünya standartlarına göre kategorizasyonlarının sağlanmasına yönelik araştırma önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti