Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelliler atama bekliyor

Altı Nokta Körler Derneği

Altı Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Hakan Erdoğan, 2020 yılında 3 bin atama yapılırken, istihdamda özel politika gerektiren engelliler için atama yapılmamasının dikkat çektiğini belirtti. Erdoğan, engelli kesimin 2018 EKPSS puanı ile atama bekleyenlerin talepleri doğrultusunda atamaya yönelik acil çalışma beklentisini dile getirdi

 

Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan, 2 yılda bir yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (EKPSS), Nisan 2020 için planlanmışken COVİD-19 salgını nedeniyle ertelendiğini kaydetti.
“2020 ATAMALARINDA ENGELLİLER YOK”
Pandemi nedeniyle ertelenen diğer sınavların çoğu yaz döneminde yapılırken, EKPSS için verilen tarihin 11 Ekim 2020 olduğunu belirten Erdoğan, “2018 EKPSS sonuçlarına ve kura ile ilki 29 Kasım 2018 tarihinde 2 bin 504 kadroluk atama, ikincisi 19 Aralık 2019 tarihinde 1304 kadroluk atama olmak üzere 2 atama yapılmıştır. Bu atamalara 2016 EKPSS puanı olanlar da katılmışlardır. 2018 EKPSS’de 80 üzeri puan alıp atanamayan binlerce engelli aday olduğunu, bunların arasında ön lisans ve lisans mezunları olan nitelikli çok sayıda engelli adayın olduğunu ve kura ile atama bekleyenlerin de sayısının oldukça fazla olduğunu biliyoruz.2020 yılının ilk 6 ayında kamuya çok sayıda atama yapıldığını da biliyoruz. Sadece Sağlık Bakanlığı KPSS puanı ile farklı statülerde 50 bin personel almış ancak bunların arasında EKPSS puanı ile alım yapmamıştır. Gaziler, şehit yakınları ve devlet korumasında yetişenler için 2020 yılında 3 bin atama yapılırken, istihdamda özel politika gerektiren engelliler için atama yapılmaması dikkat çekicidir.” dedi.
“ENGELLİ KONTENJAN AÇIĞI ARTTI”
Hakan Erdoğan, pandemi nedeniyle özel sektörde çalışan çoğu engellinin ücretsiz izne ayrıldığı, pandemi devam ettiği sürece ve süreç bitiminde işsiz kalma olasılıklarının yüksekliğine dikkat çekti. Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “COVİD-19 vaka sayısının artışı ve sonbahar aylarında yaşanacak durumun belirsizliği nedeniyle, EKPSS’nin ertelenme olasılığı da düşünüldüğünde; engellilerin atamaları için farklı ve acil önlemlere ihtiyaç vardır. Engelliler Konfederasyonu ve imzası bulunan engelli örgütleri olarak bizler sosyal yardımlara muhtaç olmadan, hak ettikleri atamayı bekleyen engelli adaylar için; Engelli Hakları Sözleşmesi kapsamında devletimizin ‘Engellileri kamuda istihdam etme’ taahhüdünü, Ulusal İstihdam Stratejisi (2014-2023) Belgesinin eylem kararlarında engellilerin özel politika gerektiren gruplar arasında sayıldığını hatırlatıyoruz. İşgücüne ve istihdama katılımlarının önündeki engellerin kaldırılmasının amaçlandığını, 2019 yılı Kasım ayı itibarıyla toplam engelli kontenjan açığı 7.119’du. 2020 yılında bu sayının daha arttığını, engelli kotasının üzerinde kamuda alım yapılmasına engel bir mevzuatın olmadığını, kamudaki yüzde 3’lük engelli kotasının artık ihtiyacı karşılamadığını ve birçok engelli istihdam edilemediğinden muhtaç durumda hayatını idame ettirmek zorunda kalınmıştır.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti