Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu: Bütün imkanlarımızı çocuklarımız için seferber ediyoruz

Bu haberin fotoğrafı yok
Eroğlu: Bütün imkanlarımızı çocuklarımız için seferber ediyoruz

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Geleceğimiz olan sevgili çocuklarımızı, değişimin gücü, başarının anahtarı olarak görüyor, bütün imkânlarımızı onlar için seferber ediyoruz” dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 23 nisan Ulusal Egeneminlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Eroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bizler biliyoruz ki, mesuliyetlerinin bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bir nesil yetişmektedir. Bu bizim en büyük kıvancımızdır. 23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Sevgili çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, bağımsızlığımızın sembolü olan yüce Meclisimizin açıldığı, milletimizin makus talihinin yenildiği bir tarih olması açısından bizim için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Milli egemenlik ilkesi, istiklal mücadelesinin temel dayanağını oluşturmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin teminatı, halk iradesinin tecelli ettiği en üst merciidir. Milli egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait oluşunu temsil eden yegâne bu güce, dışarıdan her türlü müdahale gayri hukukidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 92. yıldönümünü hep beraber coşkuyla kutluyoruz. Meclisimiz, geride kalan 92 yıllık dönemde ülkemizin her alanda güçlenmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu önemli günde sadece Türk çocukları değil dünyanın her yerinden din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın yüzlerce çocuk ülkemizin ev sahipliğinde çocuk olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşamaktadır. Bu duygularla, başta sevgili çocuklarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, bizlere Meclisimizi, bağımsızlığımızı ve Cumhuriyetimizi emanet bırakan ilk meclis başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Birinci Meclisimizin kahraman milletvekillerini rahmet ve şükranla yâd ediyorum.” (Kocatepe)

“Demokrasinin kalbinin attığı yer TBMM’dir”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Türkiye’de Cumhuriyet ve demokrasinin temellerinin atıldığı günün 23 Nisan 1920 olduğunu belirterek, TBMM’nin egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olması ilkesi ile birlikte demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasının en önemli teminatı olduğunu söyledi

AK Parti Milletvekili Halil Ürün, TBMM’nin kuruluşunun 92. yıldönümü ve Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir yazılı mesaj yayınladı. Ürün, mesajında egemenlik emelleri olan pek çok devletin Anadolu’yu işgal ettiği, bir milleti esir kılmayı amaçladığı zor yıllarda aziz Türk milletimizin esarete karşı çıkmak adına canı pahasına, dünya tarihinde eşi benzeri olmayan destansı bir savaş verdiğini belirterek, anlamda TBMM’nin milletin öz değerlerinin bir simgesi olduğunu kaydetti.
Ürün: “Ülkemizde demokrasinin kalbinin attığı yer TBMM’dir ve milli egemenlik kavramı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokratik meşruiyet temelinde kurulduğunun en açık ve net ifadesidir. Bu ülkede yaşayan insanlarımızı millet yapan asıl ruh, bu vatan üzerinde birlikte yaşama iradesidir. İlk Meclis’te işte tam olarak bu idrakle kurulmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu anlamda aldığı kararlarla, yolumuzu aydınlatan, geleceğimizi şekillendiren ve gücünü millet egemenliğinden alan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir.” Ürün, 23 Nisanın, sadece Ulusal Egemenlik Bayramı olarak değil, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak da, Türk milletinin ve Gazi Mustafa Kemal’in çocuklara verdiği önemin, inancının ve güveninin bir göstergesi olduğunu kaydederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, milletler arası dostluk köprüleri ile birlikte yaşanabilir bir dünyanın temellerinin de güçlendirildiğini ifade etti. (Kocatepe)

“Çocuklarımız geleceğimizin en büyük teminatı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 23 Nisan 1920 tarihinin bir taraftan Türk Halkının Egemenliğinin ilân edildiği önemli bir gün iken diğer bir taraftan da yarının büyükleri olan çocuklarımız için bir bayram olarak da kutlandığını söyledi

MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
23 Nisan 1920’de ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız bir şekilde yaşamak için olanca gücüyle verdiği kurtuluş mücadelesindeki en büyük adımlardan birisinin atıldığına işaret eden Yılmaz, “Türk halkı, millet iradesini esas alan bu önemli adım sayesinde bağımsızlık savaşını gösterdiği üstün çabalarla kazanmış, Atatürk’ün önderliğinde uygulamaya konulan yenilik hareketleri sayesinde çağdaş bir toplum haline gelmiştir.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

“Köklü mirasımızı geleceğe siz çocuklar taşıyacaksınız”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 23 Nisan Ulusal
Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 92. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi değerleri içinde barındıran, farklı kültürlerin aynı noktada buluşmasını sağlayan bir çocuk bayramı olduğunu belirten Başkan Burhanettin Çoban şunları kaydetti:”Ulusal bağımsızlığa kavuştuğumuz ’23 Nisan 1920′ tarihinde açılan TBMM’nin kuruluşunun 92. yıldönümünü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu günü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.Büyük Önder Atatürk’ün “en büyük eserim” diye nitelendirdiği Meclisimizin açıldığı bu anlamlı gün, bağımsızlığa ulaşma yolunda milletimizin kendi azim ve iradesine inanarak başlattığı var olma mücadelesinin en önemli adımıdır. 23 Nisan, Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliği taşıyor” diye konuştu.
Atatürk’ün “Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak!” sözlerini hatırlatan Başkan Çoban; “Türk Milleti’nin aydınlık geleceği olarak gördüğümüz çocuklarımızın; sağlıklı, mutlu ve özgür bireyler olarak yetişmeleri ve bu şekilde hayatlarını sürdürmeleri en büyük isteğimizdir. Sevgili çocuklar, yarınlarımızın teminatı olan sizlere, geleceğin büyükleri olarak üzerinize bir takım görevler düşüyor. Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Sel: Çocuklar bir toplumun geleceğidir

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Türk milletinin ve ülke kadirinin, 23 Nisan 1920 tarihi ile birlikte yeniden yazılmaya başlandığını bildirdi

İGM Başkanı Salih Sel, 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 23 Nisan 1920 tarihi itibarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında tek vücut olarak toplanan Türk milletinin, öncelikle, dört bir yanı işgal edilmiş vatanımızda özgürlük meşalesini yeniden ateşleyerek, sonra da eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazdığını belirten Sel, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bu destan, var oluşunu hürriyetine adamış bir milletin top yekün temsil edildiği; milli iradenin kalbi Meclisimizin ve onun aziz kurucu kahramanlarının başarısıdır. Tarihimizin en şerefli sayfalarından birini yazan kurucu iradeden aldığımız ilham ve güçle bu bayrağı şimdi bizler taşıyoruz. Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile tüm dünya çocuklarının huzur, barış içerisinde yaşamasını dilerim.” (Kocatepe)

“Gurur ve coşkuyla kutluyoruz”

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel, Millet iradesinin odak noktası olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasının, egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunun bütün dünyaya ilan edildiği günün 92. yıldönümünün gurur ve coşkuyla kutlandığını söyledi

SP İl Başkanı Adnan Şenel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanan Büyük Millet Meclisi’nin, Türk tarihinin en şanlı mücadelesinden biri olan Kurtuluş Savaşı’nın sevk ve irade merkezi olduğunu hatırlatan Şenel, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Ulusal mücadelenin başarıya ulaşmasıyla modern Türkiye’nin fiziki sınırları ortaya çıkmıştır. Cumhuriyetin ilanıyla da siyasi yapı belirlenmiştir. Gazi Mustafa Kemal, 22 Nisan 1920’de tüm Türkiye’ye gönderdiği telgrafta “Nisanın 23. Cuma Günü Büyük Millet Meclisi açılarak çalışmaya başlayacağından, bu tarihten sonra bütün sivil ve asker makamların ve bütün Milletin başvuracağı en yüce mevki olacaktır” diyerek Millet iradesinin üstünde hiçbir irade olmadığını vurgulamıştır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktası ifadesi taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Milli Mücadelemizin başkahramanı Aziz Şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygı ile anıyorum.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti