Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu: Yatırımda adeta destan yazdık

Orman ve Su İşleri
Eroğlu: Yatırımda adeta destan yazdık

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’da muazzam işler yaptıklarını ve yatırımda adeta destan yazıklarını söyledi. Prof. Dr. Eroğlu içme suyundan zirai sulamaya, taşkın korumadan, ormancılık faaliyetlerine her alanda büyük bir gayretle çalıştıklarını ve yaptıkları tesislerle Afyonkarahisar’ın dört bir yanına imza attıklarını belirtti.
Afyonkarahisar’a son 15 yılda hükümet olarak 20 milyar TL tutarında yatırım yapıldığını kaydeden Bakan Eroğlu, bu yatırımların 2 milyar 890 milyon TL’sinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.
528.320 DEKAR ARAZİYİ
SULAMAYA AÇTIK”
Prof. Dr. Veysel Eroğlu yapılan yatırımlardan bahsederek şunları söyledi:
“Afyonkarahisar’a yıllık 34 milyon m3içmesuyu sağladık ve Afyonkarahisar şehir merkezi ve ilçelerimizin içmesuyu problemini kökünden çözdük,38 baraj ve 21 gölet inşa ettik,
528.320 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 581 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.213 derenin ıslahını tamamladık, 1.500 köprü inşa ettik,11 bal ormanı ve 5 şehir ormanı tesis ettik.”
AFYONKARAHİSAR’DA
105 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Son 15 yılda 1 milyon 166 bin 260 dekar alanda çalışma yaparak 105,3 milyon adet fidanı toprakla buluşturduklarını söyleyen Eroğlu, Afyonkarahisar’a Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Merkezi’ni de kazandırdıklarını ve bu sektördeki pastadan Afyonkarahisar’ında pay alacağını vurguladı. Eroğlu, Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü vasıtasıyla 2003-2017 yılları arasında 2.983 aileye süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi koyunculuğu gibi alanlarda 45,2 milyon TL destek verdiklerini anlattı.
42 ADET METEROROLAJİ
İSTASYONU HİZMET VERİYOR
Yine doğa koruma ve milli parklar ile meteoroloji alanında yapılan yatırımlara değinen Eroğlu, “Başkomutan Tarihi Milli Parkı başta olmak üzere tarihimize sahip çıkıyoruz. Gerek milli parkımızda gerekse de şehitliklerimizde ihya çalışmalarını sürdürüyoruz. Tabiat parklarımızla ve mesire yerlerimizle vatandaşlarımızın hoş vakit geçirebilecekleri mekanları hizmete sunuyoruz. Ayrıca havaalanı otomatik meteoroloji gözlem istasyonu,  meteoroloji radarı, yıldırım tespit ve takip sistemi ile 42 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu vasıtasıyla da hava hadiselerini anlık olarak takip edebiliyoruz” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti