Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eroğlu’ndan kuvvetli yağış uyarısı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Eroğlu’ndan kuvvetli yağış uyarısı

Seçim bölgesi Afyonkarahisar’ın Bolvadin İlçesi’nde temel atma ve açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin yağışlı bir hava kütlesine girdiğini açıkladı. Eroğlu, Marmara, Ege ve Antalya’ya kadar olan kıyı kesimine özellikle cuma günü kuvvetli yağış geleceğini söyledi

Temel atma ve açılış töreni için geldiği Bolvadin İlçesi’nde ilçenin kanaat önderleriyle basına kapalı öğle yemeğinde bir araya gelen Bakan Veysel Eroğlu, Bolvadin İmam Hatip Lisesi Uygulama Cami’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Bolvadin İlçe meydanında düzenlenen temel atma ve açılış törenine katılan Bakan Eroğlu, tören öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
BİRİMLERE TALİMAT VERİLDİ
Meteorolojinin yağış uyarısı sorulan Eroğlu, Türkiye’nin özellikle batı kesiminin yağışlı hava kütlesinin etkisi altına girdiğini ifade etti. Marmara, Ege ve özellikle Akdeniz’in kıyı kesimleri için şiddetli yağış uyarısı yapıldığını ifade eden Eroğlu, “Sel baskınları konusunu duyurduk. Baskın ihtimaline karşı bütün birimlere talimat verdim. Marmara, Ege ve bilhassa Akdeniz’e kadar olan kıyı kesiminde bugünden (dün) itibaren yoğun yağış alacak” şeklinde konuştu.
YAZILI UYARI GÖNDERİLDİ
Vatandaşların uyarıları dikkate almaları gerektiğini de ifade eden Eroğlu konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü,
“Bilhassa Cuma günü büyük bir kuvvetli yağış geliyor. Buna karşı herkesin dikkatli olması lazım. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz valiliklere, kamu kurumlarına, belediyelere ve kurumların ile Devlet Su İşleri’ne yazılı uyarı gönderdi. Erken uyarı sistemi ile yine duyurular yapılacak. Bütün vatandaşlar tedbirli olması lazım. Kamu kurumlarının her hangi bir kesite müsait olmayan menfez veya köprüler varsa bunları açması lazım. Tıkanan yerler varsa şişe ağzı dediğimiz bazı kesitler var o bölgelerde su kabarıyor dikkatli olunmalı. Maalesef geçmişte yapılmış bazı köprüler, menfezler hatalar var. Özellikle onların önlerinin açılması lazım. Vatandaşlar dikkatli olursa inşallah bir sıkıntı olmadan atlatırız. Allah inşallah bir mal ve can sıkıntısı göstermez.”
RUMLAR HAYAL GÖRÜYOR
Rum istihbaratı’nın KKTC ile BM’nin ortak hazırladığı ve sadece Türkiye’yle paylaşılan ‘gizli damgalı’ su belgesini medyaya sızdırdığı hatırlatılan Veysel Eroğlu’na, Türkiye’den gelen suyla KKTC’de mülk fiyatları ile ülkenin milli geliri artacağı, Rumlar’ın müzakere masasında talep ettiği toprakları almasının uluslararası hukuk kurallarına göre zorlaşacağı ile ilgili haberler soruldu. Rumların ‘sudan bahaneler’ ürettiğini söyleyen Eroğlu, “Rumlar hayal görüyor. Orası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti. Dolayısı ile Rumlar, kendilerine baksalar iyi olur. Orada biz su veriyoruz. Bu su barış suyudur. Bu suyun barışa için olduğunu Cumhurbaşkanımız ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da onlara belirtti. Bu su hayat için var. Dolayısı ile sudan bahaneler ile bir takım hususlarını dile getirmesinler. Bunlar sudan bahanedir” dedi. Eroğlu, açıklamalarının ardından temel atma ve açılış törenine katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti