Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ertürk, ümmetin yetimlerini anlattı – Kocatepe Gazetesi

Ensar vakfı’nın düzenlediği Rama-zanda
Ertürk, ümmetin yetimlerini anlattı

Ensar vakfı’nın düzenlediği Rama-zanda İkindi Sohbetlerinin bu yılki 6’ıncı konuşmacısı İHH İl Temsilcisi Ahmet Ertürk oldu. Ertürk, “Ümmetin Yetim-leri” başlığında konuştu. 11 Mayıs Cumartesi akşamı düzenlenen programın sunumunu Dr. Öğretim Üyesi Orhan Musahanoğlu yaptı. Kur’an-ı Kerim tilavetini de AKÜ İslami İlimler Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi H. Hüseyin Yavuz gerçekleştirdi.
“YETİM KAVRAMININ KAPSAMI GENİŞ”
İnsani Yardım Vakfı (İHH) İl Temsilcisi Ahmet Ertürk, Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesine Ramazanda İkindi Sohbetleri’nin 7’inci yılında bu geleneği sürdürüp kendilerine sunum imkânı tanıdıkları için teşekkür etti. “Ümmetin Yetimleri “ başlığında yaptığı sunumda yetimlere yönelik yürütülen çalışmaların yanı sıra İHH faaliyetlerini de tanıtan Ertürk, yetim kavramının sadece babası olmayanlar için söylenen bir kavram olmasına karşılık “Ümmetin Yetimleri” denildiğinde dünya coğrafyası üzerinde ki mazlum Müslümanların hallerinden de söz etti. Ahmet Ertürk, öncelikle İHH olarak yaptıklarını anlatan bir video izletisi sonrası sunumunu gerçekleştirdi.
“DÜNYA DA 400 BİN YETİM VAR”
1992 yılında Bosna Savaşı sonrası bir araya gelen duyarlı Müslümanların özellikle Almanya da başlatılan bir çalışma ile İHH faaliyetlerinin başladığını dile getiren Ertürk, “Almanya’da ki çalışmadan sonra Türkiye ayağı oluşturulmuştur. Türkiye ayağında ki çalışma ile birlikte şu anda 27 yıldan beri İHH faaliyetlerini yürütmektedir. Ülkemizin 81 ilinde teşkilatlanmasını tamamlamış bir yardım örgütüdür. Dünyanın 120’ye yakın ülkesinde faaliyetlerini bir şekilde yürütmektedir. Konumuz ‘Ümmetin Yetimleri’ idi. Dünya da 400 milyon yetim bulunduğu söyleniyor. Özellikle Büyük Asya bölgesi ve Ortadoğu bölgesinde ki yetim sayıları buna dâhil değil. Buralarda ki yetim sayıları diğer kıtalara göre daha fazla olduğundan dolayı yardım örgütlerinin çalışmaları doğrultusunda 400 milyon yetimden bahsediliyor.” dedi.

“200 MİLYON YETİM SOKAKTA YAŞIYOR”
400 milyon yetimin 200 milyonunun sokaklarda yaşadığını belirten Ertürk, “Her gün 10 bin çocuk savaş, doğal afet, hastalık gibi nedenlerden dolayı yetim kalıyor. Her 24 saatte 6 bin çocuk organ mafyası tarafından kaçırılıyor. Yılda 2,5 milyon çocuk farklı nedenlerle satılıyor. Üç yüz bin çocuk savaşmaya zorlanıyor. Dünya da 15 dakika da bir çocuk açlıktan hayatını kaybediyor. Dünyada ki yetimlerin dinine ve milletine baktığımız zaman genellikle yüzde 95’i ezilen coğrafyalar dediğimiz zaten ezilen kesimlerdir. Ağırlıklı olarak yetimler Müslüman coğrafyaların çocuklarıdır. Bu yetimler alakalı olarak kötü niyetli olan istismarcılar tarafından yetimler kaçırılmakta en iyimseri ise misyonerlikle alakalı çalışmalarda kullanılmaktadır. Çok acı bir şey aktaracağım. Afrika da yürütülen çalışmalarda adı Muhammed olan ve zamanında bir şekilde Müslümanlar tarafından ihmal edilmiş o bölgelerde adı Muhammed ve İbrahim olup da Hristiyan çocuklar var.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti