Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evciler’de “İncila” Markasıyla 8,5 Ton Çikolata Üretildi

Evciler Kaymakamı Enes Halis, Evciler Kadın Kooperatifi tarafından “İncila” markası ile ilçede 8,5 ton çikolata üretildiğini açıkladı.

Evciler Kaymakamı Enes Halis,

Afyonkarahisar Valiliği ve Gün FM işbirliğinde süren Turizm Saati programına Evciler Kaymakamı Enes Halis konuk oldu. Halis, Evciler İlçesinde yapılan çalışmalarla hakkında bilgiler verdi.

“EVCİLER İLÇESİNDE GÜNLÜK 140 TON SÜT İŞLENİYOR”

Evciler Kaymakamı Enes Halis, sözlerine şehit olan 12 askerimizle birlikte tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehit aileleri ve Türk Milletine başsağlığı dileyerek başladı. Evciler İlçesinin temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Halis, “Hayvancılıkta büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık önde gelmektedir. İlçemizde bir adet süt ürünü işleme tesisi ve 7 adet süt toplama merkezi bulunmaktadır. İlgili işletme tarafından ilçemizde günlük 140 ton süt işlenmektedir. Ayrıca 7 adet süt toplama merkezinde de günlük 60 ton çiğ süt depolanarak soğutulmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

“GÜNDE 400 KİLOGRAM ÇİKOLATA ÜRETİM KAPASİTESİ VAR”

Evciler Kadın Kooperatifi tarafından “İncila” marka çikolataların üretildiğini kaydeden Kaymakam Halis, “Kadın Kooperatifi Evciler Hükümet Konağının bodrum katında 1 imalathane, 3 ayrı depo ve paketleme alanına sahiptir. Günlük 400 kilogram çikolata üretim yapabilme kapasitesine sahiptir. Üretilen ürünler madlen, spesiyal, spesiyal dolgulu ve tablet çikolata olarak çeşitleri üretilmektedir. Kadın Kooperatifi üyesi ve çalışanlarına butik çikolata üretimi, e-ticaret pazarlama, kooperatifçilik ve hijyen eğitimleri verilmiş olup, 2022 yılı Şubat ayında İzmir’de düzenlenen HOREC fuarına katılmışlardır. Kuruluş tarihi olan 12 Nisan 2021 tarihinden bu yana yaklaşık olarak 8,5 ton çikolata üretimi yapılmıştır.” dedi.

“OKUMAK KAZANDIRIR PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Evciler Kaymakamı Enes Halis, sözlerini şöyle tamamladı: “Evciler İlçesi olarak ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören öğrencilerimize ders içi ve dışı zamanlarda kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için ‘Okumak Kazandırır’ projesini hayata geçirdik. Buradan bir kez daha okumanın önemini vurgulamak isterim.”

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti