Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fotoğraf yardımıyla duyarlılık artacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Fotoğraf yardımıyla duyarlılık artacak

Afyonkarahisar Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Çevre Dostu Çalışanlar Derneği (AFÇEVDER) işbirliğinde Doğa ve Çevre konulu fotoğraf sergisi açıldı

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile AFÇEVDER işbirliğinde 21 Mart Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Merkezi’nde Doğa ve Çevre konulu amatör fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirildi. Başta Afyonkarahisar olmak üzere Antalya, Isparta, Bolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki göl, dağ, kervansaraylar ve manzara gibi çeşitli doğal ve tarihi güzelliklerin fotoğraflandığı sergide, 110 fotoğraf yer alıyor. Saat 09.00 ve 17.00 arasında açık olan sergi, yarın sona erecek. AFÇEVDER Başkanı Fahrettin Sancak, amaçlarının fotoğraflar yardımıyla çevre bilincinin aşılanması ve bu konuda vatandaşları duyarlı hale getirmek olduğunu ifade etti. Sancak, geçen yıl ilköğretim ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ‘Nasıl Bir Afyonkarahisar İstiyorsunuz?” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin resimlerinin sergilendiğini de sözlerine ekledi.
“21 Mart, Türk tarihinde
canlanışın günü”
Afyonkarahisar Çevre Dostu Çalışanlar Derneği (AÇEVDER) üyeleri tarafından hazırlanan “Doğa ve Çevre Fotoğraf Sergisi” açılışında konuşan Çevre ve Orman İl Müdürü Hidayet Şen, 21 Mart gününde gece ile gündüzün eşit olup güneşin Kuzey Yarımküreye göçmen kuşlar gibi akmaya başladığı ilk gün olduğunu söyledi. 21 Mart’ın tarihte de büyük önem taşıdığına değinen Şen; “Melik Şah büyük Selçuklu Sultanı Melikşah miladi olarak 21 Mart’a tekabül eden günü yeni yılın ilk günü olmak kaydıyla bir takvim yaptırmıştır. Celali takvim olarak. İslam öncesi Türk devletlerinde de 21 Mart doğuşun, canlanışın, dünyaya yayılışın günü olarak hatta Ergenekon’dan çıkış olarak da ifade edilir. Çin’in kuzeyinde yaşayan Mançurya’daki Mançu Türklerinden, Moğolistan’dan, Balkanlara kadar bütün Türk yurtlarında 21 Mart yılbaşı olarak, Nevruz, yeni gün yeni yıl olarak kutlanır. Şimdiye kadar 21 Mart’ı işte ateş yakıp bir takım olaylarla milletin kafasına kazımaya çalıştılar. Nevruz Farsça bir kelimedir. Yeni gün demektir. Biliyorsunuz ki 1972 yılına kadar İran’ı yöneten ailelerde Türk ailelerdir. Dolayısıyla Türk kültür etkileşimi vardır. 21 Mart’ın kökeni tamamen Türklere dayanır ve Türklerle bağlantılıdır. Yeşil, kırmızı, sarı renklerde Türk rengidir. Türkmenlerin halı ve kilimlerinde bu üç rengin hakim olduğunu rahatlıkla görürüz. Dinar’ın Avşar köyünde bir ağaçlandırma seferberliği vardı. Esir olan Türk yurtlarında 21 Mart canlılığını muhafaza ediyor. Biz bağımsız, hür bir ülke olarak zaman içerisinde bu değerlerimizi unutmuşuz. 21 Mart ateş yakıp terör estirilecek bir gün değildir. Bütün canlıların fışkırdığı, dünyanın yeniden canlandığı bir gündür. O amaçla da bugünü dünya da Ormancılık Günü olarak kabul etmiştir ve uygulamaktadır. Ormancılık Günü olarak kutlamaktadır. Dünyaya bugünü de öğreten bizim geçmişimizdir. 21 Mart Ormancılık Gününü memleketimizi yeşillendirerek, ağaç dikerek doğaya sahip çıkarak doğayı koruyarak kutlamak en doğrusudur. Bizim milletimize de yakışan budur. Zaten bunu yapıyorlar.”dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti