Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FRİGKÜM Encümen toplantısı Kütahya’da yapıldı

Bu haberin fotoğrafı yok
FRİGKÜM Encümen toplantısı Kütahya'da yapıldı

Frig Vadisi’nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illerini kapsayan, Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin Encümen toplantısı Kütahya’da yapıldı

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’nin ev sahipliğinde, Yoncalı Termal Otelde yapılan toplantıya; Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği Başkanı Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi,Kütahya İl Özel İdare Genel Sekreteri Dr. Müh. Salih Akkaya, Eskişehir İl Özel İd. Gen. Sekr. Birlik Müdürü Yusuf Balcı, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyitömer Durmuş, Eskişehir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Kütahya İl Genel Meclis Üyesi Musa Yılmaz, Afyonkarahisar İl Genel Meclis Üyesi Kadir Üçer, Eskişehir İl Genel Meclis Üyesi Fani Can, Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Müze Müdürü Metin Türktüzün, Ankara Üniv. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Sarı katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği Başkanı Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantımızın birliğimin hizmet alanı olan frigya vadisi bakımından hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “İnşallah planladıklarımızı en yüksek verimlilikte gerçekleştirir ve arkadaşlarımızın katkı ve katılımları ile vadinin yaşatılması, tanıtılması ve mümkün olduğu kadar çok sayıda insanın vadiden haberdar edilmesi konusunda önemli adımları attığımız bir toplantı olur.” dedi.
Yapılan toplantıda, Frigya vadilerinde Friglerin kullandıkları yollar esas alınarak başlatılan ‘Frgi Yürüyüş Yolu’ projesi ile ilgili olarak çalışmalar yapan Doç. Dr. Hüseyin Sarı tarafından bilgiler verildi. Toplantı sonunda Sabuncupınar’a geçen heyet burada bulunan tarihi Nahiye Binasında inceleme yaparak Sabuncupınar Muhtarı Nezire Arabacı’yı ziyaret ettiler. Toplantıya katılan kurul üyeleri daha sonra frig eserlerinin bulunduğu Fındık köyünde de incelemelerde bulundular. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti