Gazeteci Nail Azbay'a Tehdit: 3 Ay Yatar Çıkarım, Seninle Hesaplaşacağız!
Afyonkarahisar'da gazeteci Nail Azbay'ı telefonla arayarak tehdit ettiği iddia edilen şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, olay bugün saat 12.30 sıralarında Osmangazi Mahallesi Çahar Dudayev Caddesi’nde bulunan Afyon Postası ofisinde meydana geldi.
Daha önce 2025 yılında Gazeteci Nail Azbay’a yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında şikâyette bulunulan H.F. isimli şahsın, bu kez Afyon Postası ofisine gelerek Azbay’ın iş yerinde olup olmadığını sorduğu öğrenildi.
Azbay’ın o sırada ofiste bulunmaması üzerine telefon numarasını temin eden şüphelinin gazeteciyi aradığı, görüşmede önceki mahkeme sürecini gündeme getirerek hakaret ve tehdit içerikli ifadeler kullandığı öne sürüldü.
Gazeteci Nail Azbay, polis merkezinde verdiği ifadede, şüphelinin kendisine, “Anana küfretmedik, bacına küfretmedik, araya savcı koyduk dinlemedin, bana ceza tebligatı geldi, senin yüzünden yurt dışına çıkacaktım çıkamıyorum, seninle hesaplaşacağız, sen neredesin, 3 ay yatar çıkarım, seninle görüşeceğiz, seni ofisin önünde bekliyorum.” dediğini beyan etti.
Bu sözlerin ardından telefon görüşmesini sonlandırdığını belirten Azbay, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak polis ekiplerinden yardım talebinde bulunduğunu ifade etti.
Olay sonrasında Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol ile de görüştüğünü aktaran Azbay, yaşanan tehdit girişimini yetkililere bildirdi.
İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, yürüttükleri çalışma sonucunda şüpheliyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.
Gazeteci Nail Azbay, Milli Birlik Polis Merkezi Amirliği’ne giderek şüpheli hakkında davacı ve şikâyetçi olduğunu belirterek ifadesinde, kendisine yönelik tehdit içerikli sözler sarf edildiğini söyledi.
Olayın ardından açıklama yapan Azbay, basın mensuplarının görevlerini yerine getirirken tehdit ve baskılarla karşılaşmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Afyon Postası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da memleketimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Halkın haber alma hakkı için görevimizi yapmayı sürdüreceğiz. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı bizi bu yoldan geri çeviremeyecek.” ifadelerini kullandı.
Azbay ayrıca, olayla yakından ilgilendiğini belirttiği İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol ile emniyet teşkilatına teşekkür etti.
Öte yandan, şüpheli şahsın daha önce kendisini askeri personel olarak tanıttığı öğrenildi. Ancak şahsın askeri personel olmadığı, herhangi bir kamu görevinde bulunmadığı ve işsiz olduğu kaydedildi.
Bakmadan Geçme
