Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleneksel Oyunlar yeniden hayata geçiriliyor

Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam
Geleneksel Oyunlar yeniden hayata geçiriliyor

Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda yapılan “Geçmişten Günümüze Geleneksel Oyunlarımız” açılış programına Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan V Prof. Dr. Ahmet Yaramış, İslami İlimler Fakültesi Dekan V Prof. Dr. Mustafa Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar ve Şube Müdürleri katıldı.
Açılışta yaptığı konuşma ile oyunların amacını anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimleri öğrencilerimiz tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteklediği ‘Geçmişten Günümüze Geleneksel Oyunlarımız’ projesi önemsediğimiz çok değerli bir projedir. Büyük milletler, büyük devletler geçmişte güçlü olan yönlerini geleceğe yansıtmadığı sürece büyüklüklerini koruyamazlar. Medeniyeti ve geçmişi derin milletimizin, gelenekselleşen oyunlarını geleceğe aktarabilmemiz büyük önem taşıyor. Bizim ecdadımız oyunlarını bile kendisine, milletine ve devletine katkı sağlayacak tarzda tasarlamışlar. Geçmişimizi unutmadan geleceğimize yön vereceğini düşündüğümüz bu güzel etkinliği destekliyor, projeyi ortaya koyan sorumlularımıza, destekleyen ve katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Bireysel ve toplu olarak oynanan 18 farklı oyundan, halat çekme ve ok atma oyunlarında protokol üyeleri birbirleriyle yarıştı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti