Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç hatipler yarıştı

“Genç Hatipler Hutbe Okuma

“Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması” il finalini birincisi Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kerem Özkul oldu

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liselerinde geleneksel olarak her yıl düzenlenen “Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışması” il finali Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde, Paşa Camii’nde gerçekleştirildi. Final programına; İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar, Baro Başkanı Turgay Şahin, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve camii cemaati katıldı.
Program Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Özdemir’in Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Programda konuşan Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Özen, “Peygamberimizin kıldırdığı ilk Cuma namazından günümüze camilerde hutbe okunmaktadır. Böylece etkili bir konuşma ile İslam’ın toplumsal mesajları iletilmekte ve zihinlere nakşedilmektedir. Bu yarışmalar etkili hutbe okumada son derece önemli bir yere sahip olup öğrencilerimizin güvenini üst seviyelere çıkarmakta, cesaretini ve etki alanını artırmaktadır. Bu yarışmaların yeteneklerin gelişmesi, planlı çalışma alışkanlığı, kişisel gelişim açısından da oldukça önemi vardır.” dedi.
Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, yarışmanın kaybedeni olmadığını, usul gereği sıralamanın olduğu belirterek, “Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasına katkılarından dolayı Milli Eğitim Müdürlüğümüze, İl Müftülüğümüze, yarışmanın organizasyonunu yapan Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne, katılımcılara teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Jüriye Araştırma Görevlisi Mustafa Can başkanlık etti. Yarışma sonucu; Afyonkarahisar Anadolu İmam Hatip Lisesi’den Kerem Özkul birinci, Çay Anadolu İmam Hatip Lisesi’den Atilla Sefa Topuz ikinci ve Şuhut Şehit Yasin Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi’den Samet Asmakaya üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti