Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlerle birlikte geleceği inşa etmek için önemli adımlar atıldı

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri mezunlarını sanayiye kazandırmak ve her öğrencinin kendi mesleğini icra etmesini sağlamak amacıyla geniş kapsamlı bir proje başlattı. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ekibi, bu proje doğrultusunda ildeki tüm Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerini ziyaret etti.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi,

Kütahya Organize Sanayi Bölge Müdürü Tunahan Ergin, İnsan Kaynakları Şefi Merve ANBAR ve Kurumsal İletişim Departmanı Ali Rıza Vidinlioğlu’ndan oluşan ekip; öğrencilerin eğilimleri, okudukları bölümler ve mezun olduktan sonra mesleklerini icra etmelerine yönelik teşvikler gibi konuları içeren detaylı görüşmeler için okul müdürleri, alan şefleri ve öğretmenlerle görüşmeler gerçekleştirerek, gençlerin mesleki gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan stratejiler üzerinde durdu.
Projenin odak noktası, öğrencilerin kendi mesleklerini icra etmelerine imkan tanıyarak sanayiye katılımlarını ve istihdamı artırmak. Bu doğrultuda, Kütahya OSB’nin sağlayabileceği destekler, kariyer platformu İş’te OSB’nin avantajları ve mezun öğrencilerin kendi meslek alanlarına uygun iş fırsatlarını en kısa sürede değerlendirebilme imkânları konuşuldu.
Ziyaretlerin ardından oluşturulacak raporla, projenin verimliliği ve geliştirilmesi hedefleniyor. Bu girişimle birlikte, teknik personel istihdamında artış sağlanması ve her mezunun kendi mesleğiyle buluşması için önemli adımlar atılacak.
Bölge Müdürü Tunahan Ergin, projenin önemine vurgu yaparak, “Öğrencilerimizin mesleklerini öğrenmeleri, sanayiyle iç içe olmaları ve kendi uzmanlık alanları ile ilerlemek bizim için büyük bir öncelik. Bu projeyle onlara destek olmak, geleceğimizi şekillendirmek adına önemli bir adım” ifadelerine yer verdi.
Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nin bu projesiyle, gençlerin mesleklerine erişimi kolaylaşacak ve bölgedeki istihdam potansiyeli artırılacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti