Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GİZEMLİ ŞEHİR AFYONKARAHİSAR’DA BAYRAM BAŞKA GÜZEL

Kurban Bayramı resmi bayramlaşma


Kurban Bayramı resmi bayramlaşma töreninde konuşan protokol mensupları birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Afyonkarahisar Valiliğinin öncülüğünde Afyonkarahisar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gedik Ahmet Paşa Medresesi (Taş Medrese) bahçesinde Kurban Bayramı resmi bayramlaşma töreni bayramın bugün yapıldı.
Resmi Bayramlaşma Programına; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, CHP Milletvekili Burcu Köksal, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri katıldı.
KURBAN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN
Kurban Bayramı bayramlaşma programında ilk sözü Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek aldı. Kurban Bayramının herkese mübarek olmasını dileyen Zeybek, “Kurban Bayramı herkese mübarek olsun. Can Yücel’in söylediği gibi ‘Dünya üç günlüktür. Dün geçti, yarın meçhul. Gün bugündür.’ diyor. Bugünümüz geçmişimizden daha huzurlu, daha bereketli, daha hayırlı olsun. Mazlum coğrafyaya inşallah bu bayram onların kurtuluşuna vesile olsun.” dedi.
TÜRKİYE SALGINLA MÜCADELE DE DÜNYA DA 5. SIRADA
MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Covid-19 küresel salgınında bu Kurban Bayramında bayramlaşmanın nasip olduğunu söyledi. Geçen döneme bakıldığında Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk Milleti ve tüm dünyanın Covid-19 küresel salgın mücadelesi verdiğini yeni normalleşme sürecinde sosyal faaliyetlerin yapılabildiğine değinen Taytak, “Ancak yinede dikkat etmek gerekiyor. Maske, mesafe ve temizliğe önem vermek gerekiyor. Allah’a şükürler olsun ki bu mücadele de Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümeti gerçekten çok başarılı hizmetler yaptı. Hemen işin başında şehir hastaneleri, kapasite arttırılan hastanelerle birlikte maskedir sonra ki süreçte aşı olmak üzere bugün dünya da 5. sıraya geldik. Elhamdülillah. Elbette Türkiye’nin problemleri vardır. Elbette sıkıntılarımız vardır. Dünyanın problemi var. Elbette herşey istediğimiz gibi olmayabilir ama bu felakette en az zarar gören ülke olmuş olmanın mutluluğunu Allah’a şükürler olsun. İnşallah Rabbim bundan sonra ki günlerimizi de sağlıklı, sıhhatli ve güçlü devlet anlayışı içerisinde yaşamayı ve başarmayı nasip etsin. Bayram ve kurban paylaşmaktır. Bayram kucaklaşmaktır. Sevgimizi ve varlığımızı birlikte yaşadığımız milletçe nice bayramlarda buluşmak dileğiyle Lefkoşe’den Kerkük’e, Üsküp’ten Kudüs’e, Kudüs’ten Mekke’ye tüm Türk-İslam Âlemine hayırlı bayramlar diliyorum.” diye konuştu.
CHP Milletvekili Burcu Köksal Kurban Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını belirterek son 2 yıldır pandeminin gölgesinde bayramların kutlandığını ifade etti. Bayramları bayram gibi kutlayamadıklarını ifade eden Köksal, “Birbirimize mesafeli olarak zaman zaman bayramlaşmayı da yapamayarak kâğıt üzerinde ya da telefonla, teknolojiyle kutlamaya çalışıyoruz. Öncelikli olarak bu pandemi döneminin gerçek kahramanı olan sağlık emekçilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Canlarını hiçe sayarak bu süreçte bizlere hizmet ettiler. Pandemiyle canla başla mücadele ettiler. Her bayram birlik ve beraberlik mesajları verilir. Bu bayramda bu mesajların kâğıt üzerinde kalmamasını diliyorum. 83 milyonun kucaklaştığı, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, ayrıştırılmadığı, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşadığı, alın terinin karşılığını alabildiği, yoksulluk, işsizlik ve terörün sona erdiği bir Türkiye dileğiyle pandemisiz bir Türkiye’de bayramları bayram gibi kutlayabilmeyi diliyorum. Bu bayram evlatlarını, babalarını, eşlerini bu topraklar için Cumhuriyet için bu millet için feda etmiş olan şehit ailelerimize de bir kez daha minnet duyuyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar için şehit olmuş bütün şehitlerimize ve gazilerimize bir kez daha şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” şeklinde konuştu.
ALLAH NİCE KURBAN BAYRAMLARI YAŞAMAYI NASİP ETSİN
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, resmi bayramlaşma törenine katılan tüm katılımcıların ve herkesin Kurban Bayramını kutladı. Yurdunuseven şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle kesmiş olduğumuz kurbanların Hac Suresi’nde belirtildiği Allah’a ulaşacak olan takvadır. Bu Sure ile konuşmamam başlamak istiyorum. Elhamdülillah kurbanlarımızı kestik Allah kabul etsin. Özellikle bunu niyaz ediyorum. Çok küçük bir sayı ile de olsa bu yıl hac yapıldı. Öncelikle hacca giden tüm Müslümanların haclarının mebrur olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bende birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde evet bazı sorun ve sıkıntılarımız olabilir ama güzel Türkiyemiz de nice Kurban Bayramlarını yaşamayı Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Ben iddialı olarak söylüyorum ki özellikle son yaşadığımız pandemi hususunda dünya da bir tık daha güzel sağlık hizmetleri verilen başka bir ülke olmadığı iddiasındayım. Bunları iyi değerlendirmek lazımdır. Bizler vatandaşların sorunlarını çözmek için varız. İnşallah onların sorunlarını çözmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz.”
ALLAH AĞIZ TADIMIZI DAİM EYLESİN
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Kurban Bayramının mübarek olmasını ve Allah’tan sağlık, afiyet, kedersiz, sıkıntısız nice bayramlara erişmenin nasip olmasını temenni etti. Özkaya şunları kaydetti: “Kurban hep hac mevsimine denk gelir. Zira Zilhicce ayı hem hac hem de kurbandır. Arafat Dağında çok az sayıda Müslüman vardı. Maalesef pandemi nedeniyle yalnızca Suud vatandaşları kısmen hac yapabildi. Diğer Müslüman dünyasından insanlar hacca katılamadılar. İnşallah bu son olsun. Çünkü İslam tarihi boyunca haccın yapılmadığı, çok az sayıda insanla yapıldığı yıllar çok sınırlıdır. İnşallah ülkemizden ve dünya da hacca gitmek isteyen Müslümanlar tez zamanda Arafat dağıyla vakfeyle, hac ile şeytan taşlama ile kavuşsunlar ve oradan günahsız şekilde dönsünler. Allah kestiğimiz kurbanları kabul eylesin. Zengin, fakir, eş, dost, akraba hep beraber huzur içerisinde kurbanlarımızı kestik. Afiyetle yedik, ikram eyledik. Bu gerçekten çok doğru ve güzel bir kültürdür. Her ne kadar son yıllarda biraz daha tatil ile bayram birleştiriliyor olsa da mümkün olduğu kadar tüm dostlardan istirhamımız gücü yetenin kurbanını kendisinin kesmesidir. Çünkü bundan daha güzel ve kıymetli bir şey yoktur. Bayramlarda kardeşlik, samimiyet, muhabbet gerçekten artıyor. İnşallah yapabildiğimiz müddetçe bunu yaparız. Son bir iki yıldır hamd olsun şehit haberlerinin çok aza indiği çok ciddi huzur ve mutluluğu yaşadığımız bir süreçteyiz. Bunun kıymetini çok iyi bilmemiz lazımdır. Şırnak’ta, Cudi’de, Hakkâri’de, Beytüşşebab’ta, Kabar’da insanlar dağlara, yaylalara çıkıp kurban kesip huzurla yiyorlar. Allah bu ağız tadımızı daim eylesin. Çünkü bu coğrafya ancak bu milletle ayakta durabilir. Beraber olduğumuz müddetçe hep birlikte huzurla yaşamaya devam edeceğiz. Afyonkarahisar’ı turlayıp gördüm. Her gün daha güzele daha iyiye gidiyor. Hep beraber Afyonkarahisar’a ve ülkemize hizmet ediyoruz. İnşallah bu hizmetlerimiz Afyonkarahisar’ı daha iyi noktalara taşıyacaktır.”
BİRLİĞİN DEVAMI HERKESİN ÜZERİNE DÜŞEN BİR VAZİFEDİR
AK Parti Milletvekili Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramını gönülden kutladığını belirterek şunları söyledi: “Hakikaten geçen yıl ağız tadıyla bayramlaşamadık. Ama inşallah bu yıldan sonra kucaklaşarak Allah nasip ederse daha çok bayramlaşacağız. Çünkü kurban demek kurbiyet yani yakınlaşmak demektir. Birbirimize yaklaşıp yakınlaşıp birbirimizi sayacağız. Bu hepimizin üzerine düşen bir vazifedir. Çünkü bu coğrafya da yegâne kalmanın temeli birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmekten geçmektedir. O yüzden bizde birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi geliştireceğiz. Üzerimizde çok oyun oynanıyor. Tarih boyunca Türkiye üzerinde yüzlerce proje yapılmıştır. Bu devleti bu milleti yıkmak için yine bu projeler devam ediyor. Ama biz dimdik ayakta durursak, birbirimize kenetlenirsek bizi hiçbir güç yıkamaz diye düşünüyorum. Zaten emniyet teşkilatımız, jandarmamız, kahraman ordumuz bütün teröristlere kaçacak delik bırakmıyor. En son terörist bitinceye kadar mücadele sürecektir. Şanlı bayrağımız bu topraklarda ilelebet dalgalanacaktır. Bilindiği üzere bu topraklar şehitler diyarıdır. Büyük Taarruzun başladığı Atatürk ve silah arkadaşlarının tam 99 yıl önce 26 Ağustos sahabı ‘Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir ileri.’ dediği bu topraklar Cumhuriyetin kurulduğu topraklardır. İnşallah bu topraklarda daha güzel hizmetler yapacağız. Evvela Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek’e teşekkür ediyorum. Çünkü yabancı güçler aileyi yıkmak için bizi silahla, topla, tüfekle yıkamayanlar aileyi gençleri yıkarak onları ele geçirmeye çalışmaktadır. Ama Valimiz Allah’a şükür bu yılı ‘2021 Afyonkarahisar Aile Yılı’ ilan etti. Herkes tüm siyasi partiler ve basınımız bu projeye destek vermektedir. Bir kez daha bu vesile ile kendilerine teşekkür ederken ayrıca bu milletin bir ferdi olmaktanda gurur duyuyorum. Afyonkarahisar sınıf atladı bunu fark eden ediyor. Özellikle dışıradı olanlar bunu daha iyi görüyor.”
GİZEMLİ ŞEHİR AFYONKARAHİSAR’DA BAYRAM BAŞKA GÜZEL
Törenin son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek yaptı. Çiçek şöyle konuştu: “Gizemli şehir Afyonkarahisar’da bir bayrama daha beraber kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gerçekten zorlu bir süreçten sonra birlikte bayram kutluyoruz. Pandemi sürecinde belki her birimizin ailesinde hastalığı geçirenler ve hatta kaybettiklerimiz oldu. Bu süreçte ilk geldiğim günlerde bayramı beraber kutlamıştık. Bir yıl sonra tekrar şimdi beraberiz. Özellikle bende sağlık çalışanlarımıza minnet duyuyorum. Afyonkarahisar’da kontrolü hiçbir bir zaman elde kaçırmadık. Bunda Emniyet Müdürlüğümüzün, İl Jandarma Komutanlığımızın ve Vefa Gruplarımızın çok büyük katkıları oldu. Gece gündüz çalışıp alanlarda kontrollerde oldular. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ayrıca şehit ve gazi ailelerini ziyaret etme fırsatım oldu. Milletvekillerimizi de takip ediyorum onlarda ziyaretlerde bulunuyorlar. Afyonkarahisar gerçekten de şehitler ve gaziler diyarı. Onları ziyarete gidip moral verip evlat olmaya çalıştığımızda onlar bize moral veriyorlar. Onlar bizlere dua ediyorlar. Ben her seferinde bambaşka duygularla onların yanına çıkıyorum. Onlara bir kez daha bayram vesilesiyle minnet duygumu sunmak istiyorum. Afyonkarahisar’a gizemli şehir diyorum ama öylesine gizemli şehir demiyorum. İçerisinde bulunduğumuz Gedik Ahmet Paşa Medresesi bambaşka bir alandır. Karahisar Kalesi eteklerinden itibaren ilçelerimizde dâhil her bir sokak sanki bizimle bu şehirde konuşuyor. Binlerce yıl öteden özellikle ilk Türk boylarından itibaren milletimizin sesi hala kulaklarımızda çınlıyor. Bu topraklarda bayram kutlamanın mutluluğu çok farklıdır. Bu vesileyle tekrar Afyonkarahisar halkının ve milletimizin bayramını kutluyorum.” Bayramlaşma programı sonunda İl Emniyet Müdürlüğü teşkilat mesupları ve İl Jandarma Komutanlığı’nda jandarma teşkilatıyla bayramlaşıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti