Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökalp Hatıra Ormanı’na fidan dikildi

Türk Ocakları Şube Başkanı

Türk Ocakları Şube Başkanı Yavuz Osman Birdane, Milli Mücadelenin 100. Yılında Ziya Gökalp Hatıra Ormanı için fidan diktiklerini belirtti

 

Türk Ocakları Afyonkarahisar Şube Başkanı Prof. Dr. Yavuz Osman Birdane, 4 Aralık 2020 Cuma günü öğleden sonra Milli Mücadelenin 100. Yılında şube olarak Ziya Gökalp Hatıra Ormanı için fidan dikim töreni düzenlediklerini açıkladı.
100. YILDA ZİYA GÖKALP İSMİNDE KARAR VERİLDİ
Türk Ocakları Şube Başkanı Yavuz Osman Birdane, 23 Nisan 1920’de açılan TBMM’nin 100. yılındaki “Millî Hâkimiyet Kutlamaları” çerçevesi kapsamında, Orman Genel Müdürlüğü ve Türk Ocakları tarafından ormanların artırılması protokol yapıldığını kaydetti. Birdane, Türklüğe hizmet etmiş ve bir yönüyle Türk Ocaklarında faaliyette bulunmuş büyüklerin adının verileceği Hatıra Ormanları kurulma kararının alındığını hatırlatarak şunları kaydetti: “Bu kapsamda Türk Ocakları Afyonkarahisar Şubesi olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Fikir Babam’ dediği ‘Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan vatan, büyük ve müebbet ülkedir: Turan’ diyen Ziya Gökalp adına bir hatıra ormanı kurmak istedik. Gökalp’in ‘Türkçülüğün Esasları’, ‘Kızıl Elma’ gibi eserleri bulunan ve Türk Ocaklarının kurucuları arasında da bulunan büyük fikir ve düşünce adamı Türk Milliyetçisi Ziya Gökalp’in ismi verilen Milli Mücadelenin 100. yılında ‘Ziya Gökalp’ hatıra ormanı kurulmasına karar verilmiştir.”
ORMAN VATAN
DEMEKTİR
“Biliyoruz ki orman demek, zenginlik demek sağlık demek, temiz hava demek su demek kısacası hayat demek vatan demektir.” diyen Birdane sözlerine şöyle devam etti: “Gelecek nesillerimize yemyeşil ve verimli bir ülke bırakmak istiyorsak fırsatını bulduğumuz her an ağaç dikmek gerekir. ‘Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin.’ diyen Peygamberimizin öğüdünü yerine getiriyoruz. Ormanlarımızın sayısını artırmak vatan borcumuzdur. Hain teröristlerin çıkardıkları orman yangınlarına inat binlerce fidan dikimi gerçekleştirip vatanı yemyeşil ve zengin kılmak boynumuzun borcudur. Aslında biz bu dikimi malum salgın nedeniyle istediğimiz şekilde gerçekleştiremiyoruz. Özellikle gençlerimizle dikmeyi arzuluyorduk ama maalesef salgın engel oldu. İnşallah daha sonra bu eksiğimizi kapatacağız. Fidan dikimine katkıları olan arkadaşlarımıza ve özellikle Orman İşletme Müdürümüze, Şefimize ve Orman İşletme çalışanlarına teşekkür ederiz.”
>> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti