Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Görgöz: Türban kadını özgürleştiremez – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Görgöz: Türban kadını özgürleştiremez

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, siyasi yaşamın bir takım simgeler üzerine kurulduğunu ifade etti. Görgöz, türbanın kadını özgürleştiremeyeceğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, en son açıklanan demokrasi paketinde, kamuda başörtüsü serbestliğinin tanınmasının mecliste tartışmalara neden olduğunu belirtti.
“GEREKEN
CEVABI KADINLAR VERECEK”
Görgöz yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Düne kadar başı açık meclise giren, Hac’dan geldikten sonra kapanma gereği duyan AK Parti’li kadın vekillerden bazılarının açıklamaları da, oldukça dikkat çekici idi. “Başımı açarak bir daha kirlenmeyeceğim” diyeni de duymuş olduk. Ben bunlara gereken cevabı, yeri geldiğince kadınlarımızın vereceğine inanıyorum.
Önemli olan türbanın serbest olup olmaması değil, türbanın kadınlara özgürlük sağlayıp sağlamayacağıdır. Ya da burada yapılanın, kadınlara özgürlük adına yapılıp yapılmadığıdır.”
“TÜRBAN DA BİR SİMGE”
Türkiye’de düşünceyi ifade özgürlüğünün yok, ya da sınırlı olduğunu iddia eden Görgöz, “Bundan dolayı siyasi yaşamımız bir takım simgeler üzerine kuruludur. Türban da bir simgedir. Evet, türban takma tercihi özgürlüğü ifade eder. Ancak türban kadını özgürleştirmez. Sağ partilerin yıllardır siyasi malzeme olarak kullandığı, ancak iktidar olmalarına rağmen serbestliğini bir türlü sağlamadığı türban yasağının sona ermesinden rahatsız değiliz. Kamuda yaşanabilecek sakıncalarını defalarca dile getirdik. Biz özgürlüklerden yanayız. Ancak özgürlükler inanç bağlamında ele alındığında eşitlikçi (tüm inançlar için) davranılması gerektiğini, aksi halde bir anlam ifade etmeyeceğini savunuyoruz” dedi.
“CHP AK PARTİ’NİN OYUNUNU BOZDU”
Her zaman olduğu gibi, kadınları ilgilendiren bu konuya erkeklerin müdahil olduğunu kaydeden Görgöz, AK Parti’nin’ yıllardır sürdürdüğü, özellikle de seçimler öncesi kullandığı türban mağduriyetinin sona erdiğini CHP’nin açıklamaları, tutum ve davranışları ile AK Parti’nin oyununu bozduğunu sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti