Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İkinci turda Afyon’dan Cumhurbaşkanımıza yüzde 70’in üzerinde oy çıkar”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turda Afyon’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 70’ün üzerinde oy çıkacağını söyledi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, 14 Mayıs 2023 seçiminde partisine ve şahsına destek veren Aziz Türk Milletine ve Afyonkarahisar halkına teşekkür etti.
“CUMHURBAŞKANIMIZA YÜZDE 70’İN ÜZERİNDE DESTEK GÖRÜLÜYOR”
14 Mayıs seçimlerini değerlendiren Ali Özkaya, aktif politikaya 1987 yılında yapılan seçimlerle başladığını belirtti. Özkaya, “1987 yılındaki seçimlerde rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın peşinde bayrak asarak politikaya başladık. O günden bugüne tüm seçimlerde bulundum. Aziz milletimizin feraseti, aklı, arifliği kadar dünyada ikinci bir milleti görmedim. Hiçbir seçimde bu millet bizi yanıltmadı. Bir eksiğimiz, bir hatamız, yanlışımız varsa oyu eksik almışsak bunun milletimizden değil, bizden kaynaklı olduğunu her defasında da ifade ettim. Seçim sonuçlarına baktığımızda Afyonkarahisar 506 bin seçmenden 536 bin seçmene çıktı. Seçmen sayısı 30 bin arttı. Kullanılan oy sayısı da 25 bin arttı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bir önceki seçimde 303 bin oy almıştı. Sayısal olarak bin eksik artanla birlikte hesap edersek yüzde dört civarında bir eksiği var. Ancak Sayın Sinan Oğan Bey otuz iki bin civarında oy aldı. Dolayısıyla Afyonkarahisar’da milliyetçi ve muhafazakâr kardeşlerimizin bir kısmı belki bizden kaynaklanan sebeplerle belki başka sebeplerle böyle oy verdi ki dün de konuştuğumuz bir kısım insanlar, ‘Ben birinci turda Sinan Bey’e vereceğim. Sizin bir kısım politikalarınızı eleştirdiğim için ikinci turda Sayın Cumhurbaşkanımıza vereceğim.’ diyen çok fazla insanla karşılaştık. Bunları koyduğumuzda Sayın Cumhurbaşkanımızın Afyonkarahisar’daki oyunun yüzde 70’in üzerinde olacağı çok net bir şekilde görülüyor. Belki de bu rakam daha da artar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Sayın Muharrem İnce ve Sayın Meral Akşener’in oylarını topladığımızda yüzde 28 civarındadır. Bugünkü aldıkları oyla hemen hemen aynıdır. Çok az bir eksiği var. Dolayısıyla orada bir değişim söz konusu değil. Buradaki bu muhafazakâr, milliyetçi oyların çokluğuyla biz ikinci turda Afyonkarahisar’da açık ara bir seçimi kazanacağımızı, bunu Türkiye’de de ciddi sonuçları doğuracağına inanıyoruz.” dedi.
“VATANINI SEVENLERLE VATANININ KARŞISINDA OLANLAR VAR”
“Hakikaten Sayın Mehmet Taytak milletvekilimizinde söylediği gibi tarihin en büyük yalanlarıyla, en büyük yurt dışındaki manipülasyon ve dezenformasyonlarla karşı savaştık.” diyen Özkaya şöyle konuştu: “ Bütün dünya istihbarat örgütlerinin, Açık Toplum Vakıfları’nın, Saros’ların, sosyal medya şirketlerinin, borsa spekülatörlerinin büyük sermaye sahiplerinin açıktan Sayın Cumhurbaşkanımıza taraf olduğunu ve birçoğunun birkaç televizyonun ve gazetenin adeta bir dezenformasyon üssü haline geldiğini gördük. Seçim gecesi onlar da Türk Milletinin ferasetini görüp, dezenformasyoncu gazeteciler bir kısmının biletlerini kestiler. Onları gönderdiler. Dezenformasyon, manipülasyon yapılıyor. Ama hakikat kazanıyor. Hakikat bu milletin ferasetidir. Hakikat bu milletin arifliğidir. Merhum Cemil Meriç’in dediği gibi ‘Bugün ne sağcı ne solcu var. Bir vatanı sevenler var. Bir de vatanın karşısında olanlar var.’ Ben bu seçimin gerçek sloganının bu olduğunu düşünüyorum. Dün beş tane şehidimiz oldu. Milletvekilleri olarak daha yemin etmeye gitmedik. Mecliste resmi sonuçlar açıklanıp milletvekili kaydımızı bile yaptırmadık. Cizre’de Türk bayrağını indirmeye çalışanlar oldu. Bir tanesi söyleyebiliyor mu? Bunu PKK-HDP’yi, Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler yaptı diyebiliyor mu? Dağdaki terörist başı ne diyor? ‘Kılıçdaroğlu bizi mahcup ettin. Millet İttifakı iyi sonuç veremedin. Daha felaket yapmanız lazım. Yıkacağım dediniz, yıkamadınız.’ diyor. Bu milleti kimse yıkamaz. Bu milleti hiçbir güç, para gücü, ekonomik güç, uluslararası istihbarat gücü, yıkamaz. Buna net bir şekilde inanmamız lazımdır. Elbette ki eksiklerimiz olabilir, tarafımız olabilir ama şu masanın yani Cumhur İttifakını oluştura bu masanın ben çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Cumhur İttifakı’ndaki bütün milletvekillerimiz, il başkanlarımızla inanıyorum ki İYİ Parti’deki birçok arkadaşımızın da ve CHP’deki bir kısım insanların SP’de ki arkadaşların da yeniden bir değerlendirme yapacağını, Sayın Sinan Ogan’a Afyonkarahisar’da verilen 32 bin oydaki kardeşlerimizin, dostlarımızın yeniden bir değerlendirme yapacağını düşünüyorum. Allah-ul Âlemin herhalde büyük bir sırrı gizli. 29 Mayıs 2023 tarihi Türkiye yeni bir yüzyıla uyanacak. Bütün millet isteseydi seçim öncesi Cumhurbaşkanlığı oy oranını yüzde 49 ya da 51 yapamazdı. Bütün planlamacılar, stratejistler bir araya gelse bunu yapamazdı. Bu milletin aklı buna inanıp buna göre çalışmamız lazım.” >> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti