Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güngör, kadınlar gününü kadınları dinleyerek kutladı

Bu haberin fotoğrafı yok
Güngör, kadınlar gününü kadınları dinleyerek kutladı

Mevlana’nın kadınları hak nuru olarak tanımladığını hatırlatan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör, kadın haklarının sadece teoride değil pratikte de güvence altına alınması gerektiğini söyledi

TOPLUMUN HER KESİMİNDEKİ KADINLARLA BİR ARAYA GELDİK
8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle mahalle fırınlarından spor salonlarına toplumun farklı kesimlerindeki tüm kadınları ziyaret ettiklerini anlatan MHP Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör, Dünya Kadınlar Gününü sorunlarını dinleyerek dertleştikleri Afyonkarahisarlı kadınlarla birlikte kutladıklarını belirtti. Mahalle fırınlarında birlikte ekmek pişirdikleri kadınların haklarının korunmasının önemine değinen Güngör, “Mevlana Celaledin-i Rumi Hazretleri’nin ‘Kadın Hak nurudur, sevgili değil… Sanki yaratıcıdır, yaratılmış değil’ sözleriyle biz de hak nuru kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz. Bu vesileyle şehrimizin bir çok noktasında da billboardlar aracılığıyla da kadınlarımızın kadınlar günü kutladık. Kadınlar günü münasebetiyle mahalle fırınlarını, spor salonlarını gezdik kadınlarımızla dertleştik. Kadınlarımızla birlikte ekmek pişirdik sohbet ettik. Bu günü Afyonkarahisarlı kadınlarımızla birlikte kutladık.” dedi.
KADIN HAKLARI TEORİDEN
PRATİĞE DÖKÜLMELİ
Kadın her şeyden önce anne olduğunu hatırlatan MHP Kadın Kolları Başkanı Gönül Ar Güngör, kadının aynı zamanda eşine arkadaş, sırdaş ve can yoldaşı olduğunu hatırlattı. Kadınların babasına güven, topluma ise öğretmen olduğunu vurgulayan Güngör, kadın sağduyu ve kadın irfan olduğunu belirterek, “İşte bu sebeplerle kadın kutsaldır. Türk olmaktan gurur duyan Ülkücü Milliyetçi kadınlar olarak bizler daha cesur, daha fedakar, daha merhametli ve daha bilge ve asil ruhumuzla Milli ve Manevi değerlerimizi yaşamaya ve yaşatmaya adanmış neferleriz. Güzel dinimiz İslamiyet’te de kadının önemi çok büyüktür. Cennet anaların ayakları altındadır sözünü özünde yaşayan bir dine mensubuz. Kadın haklarının geldiği nokta o toplumdaki medeniyetin göstergesidir. Sağlıklı toplum sağlıklı nesillerin yetişmesi için de bu husus çok önemlidir. Kadın haklarının sadece teoride değil uygulamada da güvence altına alınması her türlü ayrımcılığa, şiddete karşı çıkılması gerekmektedir.” diye konuştu.
HER ALANDA KADINIMIZA
İHTİYACIMIZ VAR
Kadınların toplumun her kesiminde, siyasetten ekonomiye, iş dünyasından eğitime ve sağlığa kadar aktif olarak bulunması gerektiğine değinen Güngör sözlerini şöyle tamamladı, “Çünkü toplumun biz kadınlara, emeğimize, bilgimize, kültürümüze, birleştiriciliğimize, sevgimize, şefkatimize ihtiyacı var. Çocuklarımızın, geleceğimizin, ülkemizin, milletimizin kadınımıza ihtiyacı var. Bizim biz kadınlara ihtiyacı var. Bu vesileyle tüm kadınlarımızı MHP çatısı altında birleşmeye davet ediyor ve Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti