Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haftasonu yağış var – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Haftasonu yağış var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre haftasonu yağışlı geçecek

Yapılan değerlendirmelere göre yarın Marmara, Ege, İç Anadolu’nun güney ve batısı, Akdeniz, Batı Karadeniz’in batısı, Doğu Anadolu’nun batısı ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Erzincan, Tunceli ve Bingöl karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde aşırı olmak üzere, Marmara’nın doğusu ile Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur ve Mersin çevrelerinde kuvvetli olacağı bekleniyor. Rüzgarın İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli (40-60 km/s), Güney Ege ile Batı Akdeniz’de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde eseceği bekleniyor. Pazar gününden itibaren Balkanlar’dan gelen soğuk hava nedeniyle, yağışların iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kara dönüşeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının lodosla birlikte Cuma günü batı bölgelerde, Cumartesi günü iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, ancak Pazar günüden itibaren kuzeybatıdan başlayarak ülke genelinde 4 ila 6 derece azalacağı bekleniyor.
Batı bölgelerde kuvvetli yağış ile birlikte rüzgarın güneybatı yönlerden (lodos) fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, Su baskını, Soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, Ulaşımda aksamalar, Çatı uçması, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti