Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Halk sağlığında taviz verilmeyecek – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Halk sağlığında taviz verilmeyecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Afyonkarahisar’daki et ve süt üreticilerini gıda işletmeleri ile ilgili yeni yönetmelik hakkında bilgilendirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, halkın sağlığını ilgilendiren konularda taviz vermeyeceklerini söyledi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, et ve süt mamulleri konusunda ülke genelinde önemli bir şehir olan Afyonkarahisar’daki üreticileri gıda konusundaki yeni yönetmelikle ilgili bilgilendirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde yapılan bilgilendirme toplantısına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu ile üreticiler katıldı.
DENETİMLERDEN RAHATSIZ OLUNMAMALI
Bilgilendirme toplantısında konuşan Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, halk sağlığı konusunda taviz vermeyeceklerini söyledi. Arap, “Yapılmış denetimler var. Bu denetimlerden doğru çalışanlar sakın ha sıkıntı duymasın. Kimse rahatsız olmasın. Rahatsız olanlar, işini doğru yapmayanlar olsun. Halkın sağlığını korurken doğru çalışanların da hakkını korumak istiyoruz. Halkın sağlığını ilgilendiren konularda taviz vermeyeceğiz” dedi.
HAREKETE GEÇİLMEMİŞ
Yönetmeliğin 8 aydır yürürlükte olduğunu ancak firmaların harekete geçmediğine dikkat çeken Arap, “Göreve başlayalı 5’inci ayımı doldurdum fakat şunu gördüm ki 17 Aralık 2011 tarihinde hayvansal ürünlerle alakalı işletmelere alma zorunluluğu getiren bir yönetmelik yayınlandı. Türkiye’nin hayvansal ürünlerle kalbi sayılan ilimizde 8 ay geçmesine rağmen bu durumdan habersiz pek çok işletme olduğu gibi henüz en ufak bir gelişme sağlanmamış. Bunu üzülerek belirtmek istiyorum, durumun aciliyetini bildiğimiz için sizleri buraya davet etmek istedik. Yapılacak çok iş var ama süre kısıtlı. Diğer illerde çalışmalar çoktan başladı” diye konuştu.
HİBELERDEN YARARLANILMALI
Mevzuata uyum sağlamak isteyen ama maddi olarak yeterli olmayan işletmelere de hibe kullanılması ve birleşilmesi çağrısını yapan Arap, şöyle devam etti:
“Ortak akıl ve istişare toplantılarının yapılması için bir an önce başlatmak gerekiyor. İstişare toplantılarını bir an önce yapmamız gerek. Bu yönetmelik şartlarını yerine getirmede zorlanacak işletmelerin TKDK, İPARD, Zafer Kalkınma Ajansı, Bakanlığımızın hibe projelerinden yararlanmak suretiyle maliyetiyle yeni işletmeler sahibi olmanızı sahiplenebilir.
Gecekondu tipi işletmeler için de faaliyetlerini durdursun demiyoruz. Birlikten güç doğar. Ortaklık kurabilirsiniz. Yapılacak işlerin doğru olacağını sizler için düşünüyorum. Bu sektör için başarı ile çıkan işletmeler daha kolay büyüyecek ve daha fazla para kazanacaklar.”
AB UYUM SÜRECİ İLE İLGİLİ
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Avrupa Birliği’ne uyum çerçevesinde bazı düzenlemelere imza attığını, bu sürece ayak uyduranların güçleneceklerini ve kaliteyi artıracaklarını kaydetti. Toplantıda Gıda ve Kontrol Görevlisi, Ziraat Yüksek Mühendisi Aysan Soylu da bir sunum yaptı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti