Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hava ambulansı desteği Afyon’dan yönetilsin”

Gelecek Partisi İl Başkanı

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, hava ambulansı desteğinin trafik ve trafik kazaları
yoğunluğu dikkate alınarak Afyonkarahisar’dan yönetilmesi gerektiğini söyledi

 

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, dün öğleden sonra partide düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar gündemi ağırlıklı olmak üzere görüş ve taleplerini açıkladı. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“SOKAK KÖPEKLERİ KORUMA VE KOLLAMA BİRLİĞİ KURULMALI”
Niyazi Ertaş, yakın zamanda sokak köpeklerinin ve tehlikeli sınıflarda yer alan doberman gibi köpeklerin saldırısına uğrayanlarla ilgili haberlerle sarsılındığını söyledi. Ertaş, “İşe giden okuluna giden sokağa çıkan vatandaşlarımıza sokak köpekleri ve tehlikeli sınıflarda olan köpeklerin saldırıları verdikleri zararlardan korunma yolları bizim gündemimizdeki yerini korumaktadır. Sonuç itibarı ile bu hayvanlarında yaşam hakkı olması sebebiyle, de biz insanlara zarar vermeden doğal yaşamlarını sürdürmeleri için korumak ve kollamak zorundayız. Bunun için örnek bir çalışma Tokat’ta yapılmıştır. ‘Sokak Köpekleri koruma ve kollama birliği kurulmasını’’ istiyoruz. Söz konusu birliğin başkanı validir. Vali talimatları ile birlik faaliyetlerini sürdürmektedir.” dedi.
“KIZILAY KAN TORBASI VE ŞİŞELEME TESİSLERİ
AFYON’DA KURULSUN”
Afyonkarahisar ve Erzincan’da yer alan Kızılay Madensuyu Fabrikalarında bir grev zuhur ettiğini belirten Ertaş, “Bu grevde işçiler çalışma şartlarının, özlük haklarının iyileştirilmesi yönünde toplumun dikkatini çekmek istediler. Talepleri Kızılay tarafından karşılandı. Kızılay’ın bu şekilde gündeme gelmesinden daha çok imza attığı başarılarla adından söz ettirmesini bekliyoruz. Şöyle ki, Kızılay’ın daimi ihtiyacı olan şişeleme tesisinin ve diğer bir sürekli ihtiyacı olan kan torbası üretim fabrika ve merkezlerinin ilimiz Afyonkarahisar’da kurulmasını istiyoruz. Bu iki üretim merkezinin Afyon’da kurulması ülkemize de büyük bir katma değer kazandıracaktır. Zira kan torbası için ülkemiz yılda 2,5 milyon euro gibi ciddi tutarda olan bir rakamı yurtdışına ödemektedir. Bu iki fabrikanın Afyonkarahisar’da kurulması istihdam yanı sıra birçok sektöre de olumlu katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.
“HAVA AMBULANSI DESTEĞİ AFYON’DA YÖNETİLMELİ”
Afyonkarahisar’ın karayolu ve demiryolu ağında Türkiye’nin merkezi durumunda olduğunu dile getiren Ertaş, “Tüm yolların geçit noktası Afyon’dur. Ortalama bir günde 70 bin aracın geçtiği kentimizde trafik yoğunluğu ve kazaları da olmaktadır. İki yıl kadar kentimizde ‘Hava ambulansı desteği’ verilmiş idi. Gökçen Havayolları ile olan anlaşmasın fesh edilmesiyle bu hizmeti Konya vermektedir. Daha önce olduğu gibi hava ambulansı desteğinin trafik ve trafik kazaları yoğunluğu dikkate alınarak kentimizden yönetilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
“AFYON BELEDİYE KAFELERİNDE FİYATLAR YÜKSEK”
Afyonkarahisar Belediye yönetiminin hizmet anlayışı gereği kafe açtığını, ancak bu kaflerdeki fiyatların yüksek olduğunu belirten Ertaş şöyle konuştu: “Bu fiyatlar ile hizmet anlayışı ters düşmektedir. Fiyatların daha makul seviyelere çekilmesini istiyoruz. Afyon bir emekli kentidir. Düşük ücret ile çalışanların yoğun olduğu bir kenttir. Bu gelir gurupları da dikkate alınarak hizmet anlayışı ile birlikte fiyatlama yapılmalıdır. Böylelikle her vatandaşımıza eşit şartlarda hizmet sunma imkânı olmalıdır. Bir yaş pasta 75 TL civarındadır. Daha ucuza satılabileceği kanısındayız.”
“ELEKTRİK ZAMLARI GERİ ALINMALI”
Niyazi Ertaş, son dönemde elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan peşpeşe zamların özellikle sabit gelirli vatandaşları, sanayiciyi, üreticiyi çok zor durumda bıraktığını ifade etti. Ertaş şunları söyledi: “Tüm Türkiye’de her kesimden vatandaşımızın tepki gösterdiği elektrik zamlarının bizde geri alınmasını istiyoruz. Zamlara tepki gösteren Barolar Birliğini de tebrik ediyorum. Türkiye’de 70 ilde açmış oldukları davaları Gelecek Partisi olarak bizde destekliyoruz. Ayrıca komşumuz Isparta ilimizde yaşanan elektrik kesintileri bizi üzmüştür. Kimi noktalara 72 saat elektrik verilememesi hayatı felç etmiştir. Bir Isparta olayını Afyonun da yaşamaması için, Afyon’da eksik olan 5 trafonun acilen yapılması hizmete girmesi gerekmektedir. Zamların geri alınması konusunda iktidar partisini uyarıyoruz. Zamların derhal geri alınmasını istiyoruz.”
AFJET İLE ISINMAK PAHALI OLDU
“Ocak ayı ile birlikte halkı canından bezdiren zamlara AFJET’in de eklenmesi tarafımızca üzüntüyle karşılanmıştır.” diyen Ertaş şunları kaydetti: “Afyonumuzun ciddi bir kesiminin ısınma ihtiyacının karşılandığı Afjet’in bu zam furyasına katılmasını yadırgıyoruz. Doğalgaz, elektrik, akaryakıt ve gıda fiyatlarındaki artışların kontrol edilmesi ve makul seviyelere geri çekilmesini halkımız adına istiyoruz.”
“ÇİFTÇİ VE BESİCİYE SAHİP ÇIKILMALIDIR”
Niyazi Ertaş, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar’ın kiraz-vişne üretimi hakkında bilgi verdiğini ancak çiftçinin, besicinin artan üretim maliyetleri olan mazot-gübre-yem maliyetlerinden hiç söz etmediğini ifade etti. Ertaş sözlerini şöyle tamamladı: “Temel gıda ihtiyaçlarımızı oluşturan üretimde çiftçi ve besicilerimizin mağdur edilmesi yeni fiyat artışlarına sebebiyet verecektir. Bu sebeple de çiftçi ve besicilerimize sahip çıkılması gerekmektedir. Ucuz, sağlıklı ve kazançlı üretimin sürdürülebilmesi için çifçi ve besicilerimize sahip çıkmamız gerekmektedir. Pahalı olması sebebiyle gübre alamayan Çay-Sultanğı kiraz-vişne üreticileri bu yıl bahçelerine şeker fabrikasından elde ettikleri tortuları dökerek toprağın gübre ihtiyacını karşılama yoluna gitmişlerdir. Ekonomik koşulların anlaşılması için bu yönü ile de bakılsa iyi olacağı düşüncesindeyiz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti