Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hedef şaşırtıyorlar, gerçeği söylemiyorlar” – Kocatepe Gazetesi

  AK Parti Afyonkarahisar
“Hedef şaşırtıyorlar, gerçeği söylemiyorlar”

 

AK Parti Afyonkarahisar eski Milletvekili Prof. Dr. Remziye Sıvacı, kendisiyle ilgili olarak FETÖ Davaları sırasında bir tanığın verdiği ifadelerin ardından açıklamada bulundu.
1999 yılından beri Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi kurucu öğretim üyesi olarak olarak çalışmadığını, ayrıca, 7 haziran 2015 yılında yapılan genel seçimlerde üyesi olduğu AK Parti’den Afyonkarahisar milletvekili olarak görevini hakkıyla temsil etme şerefine nail olduğunu hatırlatan AKÜ Tıp Fakültesi
Anesteziyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Remziye Sıvacı, “Şahsım adına ailemi, vatanımı, milletimi, bayrağımı, devletimi ve devletin Cumhurbaşkanını hedef alan hiç bir kurum, kuruluş, cemaat ve terör örgütü yapının içinde asla olmadım ve faaliyet göstermedim” dedi.
FETÖ/PDY kapsamında AKÜ tıp fakültesi öğretim üyesi iken örgütle bağlantılı olması sebebiyle tutuklu olan Reşit Köken’in mahkemede verdiği gerçeği yansıtmayan ifadelerin Afyon yerel basınında ve son olarak Kocatepe Gazetesi’nde yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Remziye Sıvacı, şunları söyledi:
“Kocatepe Gazetesi’nde çıkan haberde belirtildiği gibi Reşit Köken mahkemede verdiği ifadesinde “Ak parti Milletvekili Remziye Sıvacı’nın oğlunu TED kolejinden alıp Osmanbey Koleji’ne gönderdiği, TEOG sınavında birinci olduğu için ben de burs kazanan ve devlet teşviği alan çocuklarımı Osmanbey kolejine gönderdim” diyor.  Reşit Köken’in mahkemede verdiği benim de ismimin geçtiği ifade doğru değildir ve gerçeği yansıtmamaktadır. Şahsım adına Reşit Köken’in çocuklarını tanımıyorum. Benim oğlumdan yaşları çok küçük olması nedeniyle sosyal açıdan hiçbir temasım yoktur ve  Osmanbey kolejine gönderilmesi hususunda herhangi bir katkım olmamıştır. Benim oğlum 2011-2012 yılında ilköğretimden mezun olmuş ve 2012 yılında Robert Kolejini Türkiye ve il birincisi  olarak kazanmıştır. Osmanbey Koleji ise 2012-2013 yılında eğitim-Öğretime başladığından oğlum bu kolejde eğitim almamıştır. Reşit Köken ve bu davada yargılanan diğer sanıklar akademik, mesleki, idari ve siyasi açıdan itibarlı kişileri bir nedenle örnek göstererek hedef şaşırtmakta ve başta yargı olmak üzere kamuoyunu yanıltmaktadır. Üstelik, Osmanbey kolejinde 17-25 ARALIK 2013 tarihinden sonra Reşit Köken’in çocukları ile sınıf arkadaşı olarak okuyan çocukların velileri AKÜ Tıp Fakültesinde hala birçok bölümde görev yapmaktadır. Bank Asya hesabı olan ve çocuğu Osmanbey kolejine giden öğretim üyelerinin hepsi FETÖ PDY kapsamında tutuklu değildir. Çünkü, yargı organları tarafından sadece okul ve banka hesabı kişilerin tutuklanması ve yargılanması için yeterli bir kriter olarak belirlenmemiştir. FETÖ/PDY terör örgütü okullarından 17-25 ARALIK 2013’ten sonra hala eğitim görenler incelemeye alınmış olup 2014 yılından sonra banka ve okullarında eğitim görenler ile örgüt yapısında aktif görev alan, himmet toplayan ve para transferi gibi birçok görevi olanlar hakkında yasal işlemler ve yargı süreci başlatılmıştır. Ak Parti ve şahsım adına yapılan bu yakıştırma ve yanlış ifadeleri açıklığa kavuşturmak ve kamuoyuna doğru bilgi vermeyi bir Afyonkarahisar Milletvekili olarak borç bilirim. Basın özgürlüğü ve doğruluğuna saygılarımla.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti