Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hekimler, koşullarının iyileştirilmesini istiyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Hekimler, koşullarının iyileştirilmesini istiyor

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Kemal Demirkırkan, hekimlerin insanca yaşama ve çalışma koşulları talep ettiğini söyledi. Demirkırkan, hekimlerin haftada ortalama 67 saat, asistan hekimlerin ise 85 saat çalıştığını vurguladı

Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Berna Bozca ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Demirkırkan, “İyi hekimlik, nitelikli sağlık hizmeti için insanca yaşama ve çalışma koşulları talep ediyoruz” dedi. Demirkırkan, hekimlerin isteklerini de sıralayarak “Geçim sıkıntısı çekmeyecekleri, insanca yaşamalarını sağlayacak bir ücret, ailelerine ve kendilerine zaman ayırabilecekleri bir çalışma düzeni, hastalarına nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek için bilgilerini güncelleme olanağı, beden ve ruh sağlıklarını korumak, şiddete uğramamak, birlikte hizmet ürettikleri ekip arkadaşlarıyla barış içinde çalışmak, İşten atılma kaygısı yaşamamak istiyor” diye konuştu.
Uygulanan sağlık politikalarının sağlık ekibinin çalışma barışını bozduğunu söyleyen Demirkırkan, “Son derece düşük emekli maaşları, günde 24 saat çalışsak da gerçekte ücretin artmayacağı, sağlık hizmetini içten içe çürüten bir performans sistemi daya-tılıyor. İnsanlık dışı çalışma süreleri ne bilgimizi ve kendimizi yenilemeye, ne de ailelerimize zaman ayırmaya olanak bırakıyor. Uygulanan çalışma ve ücret politikaları sağlık ekibinin çalışma barışını bozuyor. Sözleşmeli çalışma iş güvencemizi ortadan kaldırıyor. Gün geçmiyor birimize şiddet uygulanmasın” ifadelerini kullandı.
Türk Tabipleri Birliği olarak “Sağlık Personelinin Tam Süre Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Önerisi” hazırladıklarını kaydeden Demirkırkan, “Hekimler haftada ortalama 67 saat, asistan hekimler ise 85 saat çalışıyor. Hekimler yorgun, dinlenemiyor, kendisine, ailesine zaman ayıramıyor. Bunun için haftalık 40 saatlik normal mesainin üstüne 16 saat de fazla çalışma olmak üzere haftalık 56 saatten fazla çalıştırılmasın diye fazla çalışmaya üst sınır getiren bir düzenleme önerdik” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti