Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Her yeni doğan bebek için fidan dikilecek

1-7 Ağustos Dünya Emzirme

1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası etkinliğinde konuşan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Özsoy, anne sütü ile beslenmenin bebek için çok önemli olduğunu söyledi. Özsoy, “Her yenidoğan bebeğimiz adına ilimizin farklı bölgelerine fidanlar dikerek, yeşil alanların artırılmasını hedefliyoruz” dedi

 

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi. Etkinlik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Duran’ın desteği, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Özsoy’un koordinasyonunda gerçekleştirildi.
“EMZİRME VE ANNE
SÜTÜNE YÖNELİK
ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”
Etkinliğin açış konuşmasını Başhekim Mehmet Duran yaptı. Anne sütü ile beslenmeyen çocuklarda ölümlerin, anne sütü ile beslenenlere göre 4-6 kat daha fazla olduğunu belirten Duran, “Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF işbirliği ile 1991 yılından bu yana emzirme konusunda çeşitli programlar düzenlenmektedir. Hastanemiz bünyesinde Kadın Doğum ve Çocuk Servisimizde, polikliniklerimizde, anne okulumuzda ve gebe eğitim okulumuzda donanımlı personelimizle emzirme, anne sütünün önemi ve danışmanlık ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu konuda tüm personelimiz ile yeniliğe açık şekilde bilgilerimizi güncelleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
“İLK 6 AY ANNE
SÜTÜ ÇOK ÖNEMLİ
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Özsoy bebek için ideal bir bileşime sahip olan anne sütünün ilk 6 ayda bebeğin gelişimi açısından büyük önem taşıdığına ifade etti. Özsoy, “Bebeği birçok hastalıktan korurken aynı zamanda bağışıklık sistemini geliştirir ve aşıların etkinliğini de artırır. Bebeği obezite, astım, alerji gibi birçok hastalıklara karşı korurken, çeşitli kanser türlerinin tedavisinde de oldukça etkili olduğu yapılan çalışmalarda görülmektedir.” diye konuştu.
“HER YENİ DOĞANA DİKİLECEK FİDANLARLA AFYON YEŞERECEK”
Sağlıklı nesillerin sağlıklı bir çevreyle var olacağını dile getiren Hatice Özsoy, “Ülke çapındaki orman yangınlarını büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Devletimizin imkânları ve destekleriyle kahramanca mücadele eden Orman teşkilatımız, AFAD, UMKE, itfaiye ekiplerimiz, Belediyelerimiz, Türk Kızılayımız, Mehmetçiklerimiz ve sağlık ordumuzla kısacası tüm Türkiye tek yürek olmuş durumda. Herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Bu talihsiz günleri dilerim en kısa zamanda atlatırız. Geleceğimizi daha yeşil yarınlara taşımak, yangınlar nedeniyle zarar gören alanlarımızı hızla yeşile döndürmek için bizlerde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu kapsamda bizde yaklaşık iki yıl önce Orman İşletme Müdürü Mustafa Gökhan Us’la imzalanan protokol ile başlattığımız ‘Her Bebek Bir Fidan’ projemizle, birlikte her bebek için adının verildiği bir fidan dikmeye devam ediyoruz. Proje kapsamında dünyaya gelen her yenidoğan bebeğimiz adına ilimizin farklı bölgelerie fidanlar dikerek, yeşil alanlarımızın artırılmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. >> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti