Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hissede Devre Kesici Neden Uygulanır?

Borsada devre kesici olursa ne olur? Sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Borsada Devre Kesici Olursa Ne Olur? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Borsada devre kesici olursa

Borsaya katılan yatırımcı sayısında geçtiğimiz birkaç yılda oranla önemli seviyede artış yaşandı. Bununla birlikte borsayı ve yatırımcıları korumak amacıyla farklı uygulama hayata geçirilmektedir. Bunlardan bir tanesi de “Devre Kesicidir.”

HİSSEDE DEVRE KESİCİ NEDİR?

Hissede devre kesici terimi, borsada alım/satım işlemlerini geçici olarak durduran bir durumu ifade etmektedir. Hissede devre kesici anlamı, S&P 500 ve BIST 100 gibi geniş piyasa endekslerinde bir tür ‘acil durum’ önemidir.  Yatırımcıların panik satışları durdurmayı hedefleyerek, zarar etmelerinin önüne geçmek ve borsayı korumak amacıyla uygulanmaktadır. Dünyanın tüm borsalarında uygulanan bu yöntem genel itibarıyla fiyatları önceden tanımlı seviyelere gelirse otomatik olarak alım-satımın durdurulmasını ifade etmektedir.

HİSSEDE DEVRE KESİCİ NASIL UYGULANIR?

Hissede devre kesici uygulaması borsada öngörülemeyen spekülasyon yaşanması halinde otomatik devreye girer. Geçici süre borsada işlem yapılması, emir toplama gibi faaliyetler durdurulur.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti