Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hükümet yetkilileri teşekkür bekler gibi açıklama yapıyor”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, yaşam maliyetinin her geçen gün arttığını, zamlardan sonra hükümet yetkililerinin teşekkür beklercesine açıklama yaptıklarını belirtti. Ayva, kış koşullarında gerekli tedbirlerin zamanında alınmasını, vatandaşlarında mecbur olmadıkça trafiğe çıkmamalarını rica etti

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Ayva, yaptığı basın açıklamasında gündemi değerlendirdi.
“YAŞAM MALİYETİ
HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”
Hüseyin Ayva, günümüzün en ciddi sorun ve problemlerinin başında hayat pahalılığı ve geçim derdinin geldiğini ifade etti. Ayva, “Türk-İş, Aralık ayı araştırmasına göre 4 kişilik bir ailenin dengeli ve yeterli beslenmesi için açlık sınırının 4 bin 13 TL olduğunu açıkladı. Bu gıda harcamasıyla birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim gibi ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı yoksulluk sınırı13 bin 72 TL olarak bildirildi. Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti aylık 4 bin 926 TL’ye yükseldiği açıklanmıştır. Bugün en temel ihtiyaçlar olan su, elektrik, doğalgaz, ulaşım gibi kalemlere yapılan zamlarla birlikte yaşam maliyetinin her geçen gün arttığına şahitlik ediyoruz. Bir çiftçi için tarlada üretim yapmak, bir esnaf için işyerini işletebilmek, bir öğrenci için eğitim sürecine devam edebilmek ciddi bir problem haline gelmiştir. Yaşadığımız bu krizlerin içerisinde en azından vergi düzenlemesi zaruret haline gelmiştir. Hanelerin kullandığı elektrik, doğalgaz ve sudan alınan KDV’ler kaldırılmalıdır. Çiftçilerimizin kullandığı gübre, mazot, elektrik ve su gibi temel kalemlerden vergiden çiftçilerimiz muaf tutulmalıdır. İktidarın bu düzenlemeleri yapabilmesi için sokaktaki feryadı duyması yeterli olacaktır. Ama mevcut iktidar sokaktan yükselen feryatlara kulakları tıkarken diğer taraftan avazı çıktığı kadar bağıran bir yönetim anlayışıyla ülke savrulmaktadır.” dedi.
“ZAMLARIN ÜZERİNE HÜKÜMET
ADETA TEŞEKKÜR BEKLİYOR”
“Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki, ‘Yılbaşından itibaren bu fiyatlardaki artışlar mümkün olabilecek en alt seviyede yapılmıştır. Devlet bu alanlarda fedakârlık yapmayı sürdürmektedir.’ diye cüretkâr bir açıklamada bulunmuştur.” diyen Ayva, “Bir tarafta bu zamlarla ilgili zamları yeterli bulmuyorum noktasında ifade edilen alt seviyelerde zamların yapılması meselesi vardır. Diğer taraftan da devletin büyük bir fedakârlık yaptığı gibi bir durum vardır. Bugün insanlarımızın yaşadığı hakikatle adeta mücadele eden bir noktayı gözler önüne sermektedir. Elektriğe tarihin en büyük zammı yapılmışken maalesef bu cümleler ifade edilebiliyor. Yapılan zamlar yetmemiş gibi neredeyse bu zamların üzerine hükümet bizden adeta teşekkür bekliyor.” ifadelerine yer verdi.
“KANUN TEKLİFİNDE
ÖĞRETMENLİĞİN KAPSAMI YOK”
Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinde, öğretmenlik meslek kapsamının olmadığını belirten Ayva şu ifadeleri kullandı: “Milli ve insani değerlerin kazanılmasında ve yaşatılmasında öğretmenlerimiz model insanlardır. Bu modelin kalitesi yükseltilmek zorundadır. Öğretmenlerimizin toplumda layık oldukları statüye kazandırılması elzemdir. Bugün maalesef iktidar mevcut kanunda yer alan düzenlemeleri ayrı bir kanun olarak önümüze getiriyor ve bu teklif öğretmenlik mesleği ve öğretmenlerimiz için hiçbir çözüm üretilemiyor. Bu kanun teklifinde öğretmenlik mesleğinin; kapsamı yoktur. Özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yapanlar yoktur. Sözleşmeli öğretmenlere yönelik düzenleme yoktur. Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin ülkemizin en ciddi sorunlarının başında gelmektedir.”
“TEDBİRLER ALINMALI MECBUR OLMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKILMAMALI”
Ayva sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizin dört bir tarafında kış ayının bereketi ve güzelliği kar yağışları var, hamdolsun. Maalesef, birçok bölgemizden de kar yağışı ve hava koşulları nedeniyle trafikte aksamalar yaşandığı, vatandaşlarımızın mağdur olduğu haberlerini alıyoruz. Yetkililerimizden gerekli ve yeterli tedbirleri zamanında almalarını bekliyoruz. Vatandaşlardan da mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalarını, çıkılan zamanlarda da kural ve tedbirlere azami hassasiyet göstermenizi rica ediyorum. Bu olumsuzluklardan etkilenen herkese geçmiş olsun.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti