Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hulusi Diler, Şehrimiz İçin Gurur Kaynağı Oldu”

İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin Türkiye Şampiyonu öğrencisi Hulusi Diler’i 100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ne katılmadan önce makamında kabul ederek kutladı. Sünnetci, “Öğrencimiz Hulusi Diler, şehrimiz için büyük bir gurur kaynağı oldu.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencisi Hulusi Diler ile Danışman Öğretmen Yıldız Leblebicier’e ait “Platanus Orientalis L. Adsorbanı ile ham petrol döküntülerinin sulardan geri kazanımı” isimli proje Türkiye birincisi oldu.

Hulusi Diler, TÜBİTAK 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri TEKNOFEST Türkiye birincisi olurken 3.  Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferine katılan ilk Türk lise öğrencisi olarak Kuzey Kutbuna gitmişti. Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezinin Türkiye Şampiyonu öğrencisi Hulusi Diler, bu başarısı needeniyle dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ne davet edildi. Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş, Danışman Öğretmen Yıldız Leblebicier, öğrenci Hulusi Diler, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’yi ziyaret ederek bilgi verdiler. Öğrenci Diler’in başarısının uluslararası alanda kent adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, öğrenci Diler’i tebrik etti.

“Hulusi Diler, Şehrimiz İçin Gurur Kaynağı Oldu”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti