Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM Haziran toplantıları başladı

İGM Haziran ayı toplantıları

İGM Haziran ayı toplantıları yoğun bir meclis gündemiyle başladı. Meclis Başkanlığına gönderilen talep ve ödenek tahsis değişikliği konuları rapor hazırlanması için ihtisas komisyonlarına gönderildi

 

İl Genel Meclisi (İGM) Haziran ayı toplantılarının birinci birleşimi dün sabah Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın Başkanlığında tamamlandı.
SANDIKLI’DA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TAHSİS TALEBİ GÜNDEME ALINDI
Toplantıda ilk olarak valilik makamından gelen gündem dışı bir konu okutularak rapor hazırlanmak üzere oybiriliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. Gündem dışı konuda; Sandıklı ilçesinde İl Özel İdaresi ve Hazineye ait hisseli bir arazide İdare’ye ait hissenin Milli Eğitim Bakanlığı’nın yık-yap kapsamında planladığı yeni okul binası yapımında kullanılması adına bakanlıkça talep edildiği bildirildi. Talep rapor hazırlanması için 5 komisyona gönderildi. Sinanpaşa ilçesine bağlı Nuh köyünde yer alan, 134 ada 3 parsel numarası ile mera alanından ayrılan, yolu olmayan taşınmaza yol tescil edilebilmesi için, imar planı değişikliği yapılması konusu görüşülmesi için İmar ve Bayındırlık Komisyonuna gönderildi. Çobanlar ilçesine bağlı Kocaöz beldesinde bulunan, mülkiyeti Kocaöz Belediye Başkanlığına ait, 165 ada 2 parsel numaralı, 4 bin 524 metrekare yüzölçümlü arsa vasfındaki taşınmazın üzerine ilkokul binası yapmak üzere bila bedelle satın alınması konusu öncelikle beş ayrı komisyonda görüşüldükten sonra meclise oylanmak üzere tekrar gelecek.
ÖDENEK AKTARIM
TALEPLERİNİ KOMİSYONLAR DEĞERLENDİRECEK
Dinar İlçe Özel İdare Müdürlüğü Kurumsal Kodu altında bulunan Beton Parke ve Bordür Yapım İşi için ayrılan ödeneğin, Dinar Köylere Hizmet Götürme Birliği harcama kalemine aktarılması için tahsis değişikliği yapılması talep edildi. Talep ilgili komisyonlarda görüşülecek. Hocalar ilçesine bağlı Akçadere köyünün çeşitli ihtiyaçlarında kullanılmak üzere ödenek aktarılması konusunun ilgili komisyonlarda görüşülmesine karar verildi. 2021 yılı için Sultandağı İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığında görev yapmak üzere seçilen Abdilkadir Ceylani Mısır’ın, işlerinin yoğunluğu nedeniyle istifa ettiğinden yerine hayırsever bir üyenin seçilmesi konusu ilgili komisyona gönderildi.
VİDANJÖR TARİFESİ OLUŞTURULMASI KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK
Köylerde hayvancılık yapan vatandaşların ahırlarından çıkan hayvansal atıkları ve yağmur sularını kanalizasyon hatlarına verdiklerinden dolayı, kanalizasyon hatlarının çok sık tıkanıp zarar görmesi nedeniyle vidanjör tarifesi oluşturulması konusu rapor hazırlanması için ilgili komisyonlara gönderildi. Konu hakkında söz alan İGM Üyeleri; MHP Şuhut Üyesi Ali Altan, MHP Başmakçı Üyesi Oğuz Çetinkaya, Evciler AK Parti Üyesi Şener Çalışkan konunun hassasiyetine dikkat çekerek çözüm üretilmesi gerektiği görüşünü bildirdi. Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Kadir Örnek’te mevcut durum hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
DEVLET HASTANESİNE ÖDENEK AKTARIMI GÜNDEMDE
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin Covid 19 pandemi sürecinde sık kullanılan tıbbi malzeme ihtiyaçları ve göz ultrasonografi cihazı alımı için ödenek aktarılması konusu değerlendirilmek üzere ilgili komisyona oybirliği ile gönderildi. 2021 Mali Yılı Bütçesi ile ayrılan, Evciler İlçe Özel İdare Müdürlüğü Kurumsal kodu altında bulunan Beton Parke ve Bordür Yapım İşi ödeneğini, Köy Okullarına Spor Malzemesi Alımı İşi ödeneğini ve Halı Saha Çok Amaçlı Salon Yapım İşi ödeneğini, Evciler Köylere Hizmet Birliğine tahsis değişikliğinin yapılması konusu ilgili komisyonlarda görüşülecek. Meclisin Haziran ayı toplantılarının 2. birleşimi bugün sabah yapılacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti