Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM’de “başörtüsü” tartışması

İGM’de CHP’li üye Nergis’in

İGM’de CHP’li üye Nergis’in “Dünya Kadınlar Günü” konuşması tansiyonu yükseltti

 

İl Genel Meclisi (İGM) CHP Sultandağı Üyesi İsmahan Nergis’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde yapmak istediğini belirttiği konuşmada, başörtüsü ile ilgili olarak kullandığı ifadeler Meclis’te gerginliğe neden oldu. Nergis’in, “Sözüm meclisten dışarı. Bazı kesimler için kadın eli sıkılmaz, başı açık olmaz düşüncesi geçerlidir.” ifadesine meclis üyeleri tepki gösterdi. İsmahan Nergis’e, kişilerin kutsallarına ve inançlarına karşı hassasiyet göstermesi gerektiği vurgulanırken, partisindeki cinsel taciz ve tecavüz iddiaları hatırlatılarak bu iddialara karşı neden tepki göstermediği ve başörtüsü nedeniyle zulüm gören hemcinslerinin yanında neden yer almadığı soruları yöneltildi.
“BAŞÖRTÜ ZULMÜNDE KADIN
ÖRGÜTLERİ NEREDEYDİ?”
İGM CHP Sultandağı Üyesi İsmahan Nergis’in konuşmasında başörtüsü ile ilgili ifadesinden sonra konuşan Meclis Başkanı Av. Burhanettin Çoban, “Bir insanın kutsal saydığı değerler sözkonusuysa buna tepki gösterme bence demokratik bir haktır. Konuşmamın sonunu bekleyin dediniz ve bekledim. Ama hiçbir şey göremedim. İsmahan hanım özellikle siz başı açık insanların hakkını savunurken bunda ne kadar haklıysanız bu ülkede yıllarca demokratik bir cumhuriyet olunmasına rağmen ‘devrimciyiz’ denilmesine karşılık ki burası çok önemlidir, laik olduklarını söyleyen insanlar tarafından başı örtülüler yıllarca zulüm gördü. İnsanlar başlarını açar veya kapatır bu kişisel tercihtir. Milletin oyu ile milletvekili seçilen kadın başı örtülü diye meclise sokulmadı. Başörtülü kadınlarımıza görev yaptırılmadı, okul birincisi olmasına rağmen diplomaları verilmedi. İkna odalarında başları açılmaya zorlanıldı. Neredeydi o gün kadın örgütleri? O devrimciyiz diyenleri görmedim.” dedi.
“8 MART’TA BAŞÖRTÜ SABIKALILARINI
ÖZÜR DİLEYİP İÇ MUHASEBEYE
DAVET EDİYORUM”
İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama ben bugün biliyorum ki meclisimizdeki tüm insanlar şurada bir kadın başı açık diye kim hangi taraftan hangi partiden ona bir saldırı ya da sözlü bir sataşma olursa hepimiz onun karşısında dururuz. Hatta onu boğarız. Allah’a çok şükür bizim böyle bir sabıkamız yoktur. Ama sabıkalarında bu olanları ben tez elden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde veya öncesinde bir özür dilemeye ve iç muhasebe yapmaya davet ediyorum. Bu da bizim hakkımızdır.”
“AK PARTİ KADINA
ANAYASAL GÜVENCE SAĞLADI”
AK Parti Merkez İGM Üyesi Nurettin Birliktir söz alarak kadınlara partisinin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar hiç kimsenin destek vermediğini kaydetti. AK Parti Kadın Kolları Başkanı İGM Merkez Üyesi Av. Ferda Ertürk konu hakkında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Şimdiden tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Biz AK Parti olarak kadına karşı şiddete ve şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddet kimden gelirse gelsin karşıyız. Şiddeti belli bir kesime mal etmek hele dinimize mal etmek çok yanlıştır. Dinimiz her türlü şiddete karşı olduğu gibi kadını da en üst düzeyde temsil etmektedir. Kadının her türlü hakkını Peygamber Efendimiz (SAV) kendi döneminde de vermiş daha sonra da hiçbir şekilde kadının hakları kısıtlanmamıştır. AK Parti iktidarları olarak anayasal güvence olarak pozitif ayrımcılığı anayasaya ilk kez koyan partiyiz. Bırakın kanunları ve koruma önlemlerini güvence olarak bu maddeleri anayasa koyan AK Parti iktidarıdır. 6284 Sayılı Kadına Şiddetle Mücadele Yasasını başlı başına yasa olarak çıkaran yine AK Parti iktidarlarıdır.”
“DİLİPAK’A KARŞI NEREDEYDİNİZ”
Şiddetle top yekûn mücadele edilip çifte standart uygulanmaması gerektiğini vurgulayan Ertürk şöyle konuştu: “Biz şiddete uğrayan her kesimin yanında şiddeti uygulayanların da karşısındayız. İstanbul Sözleşmesi bizim iktidarlarımız sayesinde kabul edildi. Bu konuda bir değişiklik yapılacaksa toplumdan gelen bir talep varsa onu da değerlendirecek olan yine yüce TBMM’dir. Kanun koyucu Yüce Meclis’tir. Abdurrahman Dilipak hakkında ilk tepkiyi eş zamanlı şekilde 81 ilde suç duyurusunda bulunan AK Parti Kadın Kolları teşkilatları vermiştir. Şahsen de suç duyurusunda bulundum. O gün İsmahan Nergis Hanım bize destek olabilir veya bilfiil suç duyurusunda bulunabilirdi.”
AK Parti Evciler İGM Üyesi Ahmet Karaoğlu, İsmahan Nergis’e, “Keşke İsmahan hanım partisi CHP’nin genel merkezinde olan taciz, tecavüz, darp, cebir olaylarıyla ilgili de Genel Başkanına bir iki soru sorabilseydi.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti