Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İhsaniye’deki “Allah dostları kitabı” tanıtıldı

Emekli öğretmen araştırmacı yazar

Emekli öğretmen araştırmacı yazar Şaban Korkmaz ile araştırmacı yazar Ahmet Kaplan’ın Afyonkarahisar’ın İhsaniye İlçesi’nde bulunan “Allah dostları” isimli kitabı basına tanıtıldı

 

“İHSANİYE’NİN
31 KÖYÜNDE
ALLAH DOSTLARININ TÜRBESİ VAR”
Kitabın yazarlarından Ahmet Kaplan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde, çok sayıda Allah dostu vardır. Vakti zamanında bu Allah dostları Anadolu’ya irşat maksadı ile gelmiş ve toplumu irşada davet etmişlerdir. Bizde bu Allah dostlarını bu kitabımızda toparladık. Toplamda İhsaniye bölgesinde 33 köy var iki tanesi hariç 31 köyümüzün tamamında, Allah dostlarının türbeleri var. Bizde bu Allah dostlarını daha fazla ön plana çıkarmak adına, bu kitabımızı bastırdık. Söz konusu bu köylere bu kitaplarımızdan ulaştıracağız.”
“AMAÇ GELECEK NESİLLERE ALLAH DOSTLARINI TANITMAK”
Kitabın diğer yazarı Şaban Korkmaz yeni kitap hakkında şunları söyledi: “Bu kitabı çıkarmamızdaki amacımız, gençlerimize Allah dostlarını tanıtmak onların buralara neden geldiğini, bu bölgelerde neler yaptıklarını anlatmaktır. Gelecek nesillerimize bunları aktarmak adına böyle bir kitabı bastırdık. Kütüphaneler Genel Müdürlüğü için altı adet kitabımızı ayırdık. Altı kitabı oraya vereceğiz diğer kalan kitaplarımızı da, eşimize dostumuza faydalansın diyerek dağıtacağız. Amacımız bu işten kesinlikle bir sağlamak değildir. Biz tamamen Allah rızası için bu kitabımızı bastırdık.”
>> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti