Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk hafta, 13 maç, 72 sarı, 9 kırmızı kart çıktı

Süper Amatör Lig ve

Süper Amatör Lig ve 1. Amatör Lig’de oynanan toplam 13 maçta 72 sarı kart, 9 da kırmızı kart çıktı

 

2019-20 futbol sezonu Süper Amatör Lig ve 1. Amatör Lig’de 29-30 Eylül tarihlerinde oynanan maçlarla başladı. Süper Amatör Lig’de 12 takım, 1. Amatör Lig A Grubu’nda 7 ve B Grubu’nda 8 takım mücadele ediyor.
Süper Amatör Lig’de 2019-2020 sezonunun ilk haftasında toplam 6 karşılaşma oynanırken oyuncuların agresif tavırları dikkat çekti. Ligin ilk haftası olmasına rağmen agresifliğin ön plana çıktığı 6 müsabakada hakemler 37 sarı kart ve 3 kırmızı kart çıkarttı. Ligin ilk haftasında Süper Amatör Lig’in en hırçın takımı 7 sarı kart ve maç bitiminde çıkan kırmızı kartla Karşıyakaspor oldu. Hakeme itiraz eden Karşıyaka Kaptanı Kenan Şahin kırmızı kartla ihraç aldı. Salar Belediyespor ve Susuz Belediyespor da 3’er sarı kart ve 1’er kırmızı kart gören takımlar oldu. Haftanın en centilmen takımları ise 2’şer sarı kart gören Bayatspor, Demirspor, Döğer Belediyespor ve Seydiler Gençlikspor oldu.
1. AMATÖR LİG’DE DURUM VAHİM
2019-20 sezonunda 1. Amatör Lig A ve B Grupları’nda toplam 7 karşılaşma oynandı. A Grubu’nda oynanan 3 karşılaşmada hakemler tarafından toplam 16 sarı kart gösterildi. 6 takımın da sadece oyuna odaklandığı A Grubu’nda hiç kırmızı kart çıkmadı. Grubun kartı bol mücadelesinde Demirçevrespor 5, Çobanlar Belediyespor ise 4 sarı kart gördü.
1. Amatör Lig B Grubu’nda farklı bir durum yaşandı. 8 takımın yer aldığı grupta oynanan 4 maçta hakemler tarafından 19 sarı kart gösterilirken 6 da kırmızı kart çıktı. Ligin ilk haftası olmasına rağmen maçlardaki sertlik kartlara da yansıdı. İlk hafta mücadelesinde 4 karşılaşma sonunda 19 sarı 6 kırmızı kart çıkarken, haftanın en centilmence geçen maçı Tatarlı Gençlikspor ile Evcilerspor arasında oynandı. Bu karşılaşmada Evcilerspor 1 sarı kart görürken, ev sahibi Tatarlıspor hiç kart görmeyerek haftanın en centilmen takımı oldu.
CEZALARDA ÜST LİMİT KULLANILSIN
Taban birlikleri toplantısına katılmayan kulüpler ve sporcuların yeni oyun kurallarından habersiz çıktığı ilk haftada oynanan 13 müsabakada çıkan 72 sarı kart ve 9 kırmızı kart sezonun sıkıntılı geçeceğini gösteriyor. Toplamda 81 kartın çıktığı ilk haftanın ardından Futbol İl Disiplin Kurulu’nun da ihraç kararları ve yaptırımlarda üst limitten cezalar vererek şiddetli ve gergin geçeceği tahmin edilen sezonda olası sıkıntıların önüne geçmesi bekleniyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti