Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadrolu Öğretmen Ek Ders Ücreti Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu kamuda öğretmenlik yapan eğitmenlerin ek ders ücret miktarı ne kadar oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görevli öğretmenlerin ek ders ücreti 2024 yılı itibariyle ne kadar? Sözleşmeli öğretmen ek ders ücreti kaç lira oldu?

Öğretmenlerin gündeminde yer alan ek ders hesaplama tablosu güncellendi. 2024 ek ders ücreti zamlandı.

EK DERS HESAPLAMA YÖNETİMİ AÇIK

Ek ders ücrtesi en basit yöntem toplam ders sayısından maaş karşılığı olan ders sayısını çıkararak hesaplanıyor. Sınıf öğretmenlerinin ek ders hesaplama işlemine ekstra 2 saat ek ders eklemesi gerekiyor. Verilen ders sayısı 10’un her katında 1 saat ek ders ekleniyor. Branş öğretmenlerinin en fazla 20 saatlik ek ders ücreti alma limiti bulunuyor. Zorunlu durumlarda daha fazla derse girilse de sadece 20 saat ek ders ücreti ödeniyor. Haftalık hesaplanan ek ders sayısı 4 ile çarpılarak aylık olarak ödeniyor. Çok sayıda öğretmenin gündeminde yer alan ek ders hesaplama tablosu güncellendi. 2024 ek ders ücreti zamlandı. Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan öğretmenlerin ek ders ücreti ne kadar 2024 sorusu yanıt buldu. Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ek ders ücreti belli oldu. Peki, kadrolu ek ders ücreti ne kadar? Öğretmen ek ders nasıl hesaplanır? İşte ek ders hesaplama yöntemi.

2024 YILINDA ÖĞRETMENLERİN EK DERS ÜCRETİ NE KADAR?

Öğretmenlerin ek ders ücreti 2024 yılı itibariyle ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artışla 75.15 TL oldu. Haftada 30 saat derse giren öğretmenin alacağı ücrette belirlendi. 2024 Ocak ayı zammı memurlar için yüzde 49,25 oldu. Maaşla birlikte Ocak ayı zam farkı da alan öğretmenler için ek ders ücreti zammı gündeme geldi. Sözleşmeli ek ders 77.05 TL iken kadrolu ek ders 89.69 TL oldu. Kadrolu öğretmenlerde ayın ilk maaşı ek ders sayıldığı için asgari ücrete kadar olan kısım vergiden muaf tutuluyor. Ek ders fazla yatıyor ancak maaştan vergi kesintisi daha çok oluyor. Çok sayıda öğretmenin gündeminde yer alan ek ders hesaplama tablosu güncellendi. 2024 ek ders ücreti zamlandı. 2024 yılı Şubat ayından itibaren sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücreti 76 TL olurken kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti 89 TL olarak belirlendi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti