Kararname Afyon'u Nasıl Etkileyecek? Gözler Hükümette
CHP İGM Grup Başkan Vekili Nihat Çalışkan, Afyonkarahisar'ın içerisinde bulunduğu 21 ili kapsayan orman sınırlarının değiştirilmesiyle ilgili kararname kapsamında yeni bir Taşoluk mevzusunun oluşmaması için bilgilendirme talep etti.
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Nihat Çalışkan, iki konu hakkında görüş açıkladı.
“AFYON’DA HANGİ ALANLARI KAPSIYOR?”
CHP İGM Grup Başkan Vekili Nihat Çalışkan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“26 Şubat 2026 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 21 ili etkileyen orman sınırlarının değiştirilmesiyle ilgili bir gündem meydana geldi. Bu 21 ilin içerisinde Afyonkarahisar’da var. Afyonkarahisar’da hangi alanlar ve nereler ormanlık alanların dışında tutuluyor bunları öğrenmemiz gerekiyor. Bu yüzden yeni bir Taşoluk mevzusu olmaması için bu alanların maden ocaklarına mı tarım arazilerine mi katılacağı ile ilgili hükümet yetkililerinin bilgi vermelerini bekliyorum.”
“EKONOMİK SIKINTIDA ÇÖZÜM BEKLENTİMİZ VAR”
Başkan Çalışkan, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir diğer konudan bahsetmek istiyorum. Basından takip ettiğimiz kadarıyla ne yazık ki ülkemiz etrafındaki savaşlardan dolayı mazot ve benzin fiyatlarına bir zam olacağı ön görülüyor. Yaklaşık litrede 10 TL gibi bir rakam zam yapılacağı belirtiliyor. Geçmiş dönemde 2023yılında bir deprem yaşadık Allah bir daha göstermesin. O günleri bize tabii hükümetimiz bizden motorlu çeşitler vergisi olarak yılda 4 kez motorlu taşıtlar vergisi aldı. Halktan bir beklenti içerisine girdi. Biz şimdi hükümetten aynı beklenti içerisindeyiz. En azından KDV’de ve ÖTV‘de bir iyileştirme yaparak bu savaş durana kadar bir çözüm getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu yarın nakliyede ve pazarda çok büyük etkiler oluşturacak. İnsanlarımızın alım güçleri düşük. Bugün yaşadığınız ekonomik sıkıntı ile emeklilerimiz, çiftçilerimiz, işçilerimiz ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. En azından bu sıkıntılara karşı bir nebze çözüm olur diye düşünüyorum. Buradan bunların milletvekilleri aracılığıyla hükümet yetkilileri ile görüşülerek buna bir çözüm getirilmesini gerektiğini düşünüyorum.”