Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler Behçeşehir’i takım halinde geçti

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele
Keçiler Behçeşehir’i takım halinde geçti

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 22. haftasında kendi evinde Bahçeşehir Koleji’ni konuk etti. Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan maçta Afyon Belediye, üstünlüğü zaman zaman rakibine kaptırsa da üçüncü çeyrekte farkı artırdı. Son çeyrekte oldukça yaklaşan Bahçeşehir 3 ataktan eli boş döndü ve maçı Afyon Belediye 2 sayı farkla 86-84 kazandı.
İl çeyreğe Hadi’yle dışarıdan iyi başlayan Afyon, Knight’ın yüksek posttan bıraktığı basketle skoru 7-2’ye taşıdı. 9-0 ile karşılaşmaya Hakan Yapar ile çok iyi başlayan Bahçeşehir, Hakan’a takımın tüm skor yükünü yükledi. Soner Şentürk’le skora iki kez dengeyi getirdikten sonra Bahçeşehir, 2 dakika kala öne geçti. (17-16) Üstünlüğün kalan dakikalarda el değiştirmeye devam ettiği ilk çeyrek 24-22 Bahçeşehir’in üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci çeyrekte Cevher Özer’e Yiğitcan Turna ile cevap veren Bahçeşehir, farkı 5’e çıkardı. (31-26) Haggins’le dışarıdan basketi kaydeden Afyon, kısa sürede farkı 1’e çekti. Özellikle bu çeyrekte pota altı mücadelesinin artmaya başlamasıyla maç biraz daha sertleşti. Sertleşen oyunda yarı sahayı hızlı geçen Afyon, arka arkaya bulduğu basketlerle öne geçerek farkı açmaya başladı. (39-33) İkinci çeyrek 43-37 Afyon Belediye’nin üstünlüğüyle tamamlandı.
İlk yarı sonunda Afyon’da Hadi Özdemir 9 sayı ile Bahçeşehir’de ise Hakan Yapar 10 sayı ile en skorer isimler oldular. İlk yarıda Bahçeşehir’in 17 ribaundunun 10’u Hakan Yapar ve Kerem Gönlüm’den geldi.
Üçüncü çeyreğe daha iyi başlayan Afyon, Alper Özcan’ın üçlüğüyle farkı 7’ye çıkardı. Bahçeşehir, iyi top çeviren Afyon Belediye’yi ve özellikle pota altında Knight’ı durdurmayı başaramadı. Bahçeşehir’de özellikle dışarıdan en etkili isim Yiğitcan Turna oldu. Ancak Afyon, her seferinde farkı 1’e çeken Bahçeşehir karşısında tekrar farkı açmasını bildi. Son hücumda da rakibini iyi savunarak topu kullandırmayan Afyon, üçüncü çeyreği 69-58 önde tamamladı.
Karşılıklı boş atışlarla başlayan son çeyrekte ilk sayılar Yiğitcan Turna ile çizgiden geldi. Bu çeyrekte ilk sayılarını kaydeden DJ White’ın basketiyle Bahçeşehir farkı 5’e çekti. Bahçeşehir skoru 73-72 getirse de cevap Afyon’dan gecikmedi. Bahçeşehir’in üç kritik hücumdan üst üste eli boş dönmesi öne geçmesini engelledi. Hem içerden hem dışarıdan daha yüzdeli oynayan Afyon, rakibini kendisine yaklaştırmamak mücadele etti. Son 1 dakika koçların karşılıklı taktik savaşına sahne olurken karşılaşmayı 86-84 Afyon Belediye kazandı.
Afyon Belediye kazandığı maçın ardından puanını 39’a çıkarırken Bahçeşehir Koleji ise 35 puanı gördü.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti