Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler hakemlere boyun eğdi

HDI Sigorta Afyon Belediyespor

HDI Sigorta Afyon Belediyespor basketbol takımı ligin 27. haftasında deplasmanda Galatasaray ile
oynadığı maçı 110-70 kaybetti. Maça hakemler damga vurdu. Galatasaray’a hediye edilen maçın ilk
çeyreğinde Brock Motum’un Leisner’e yaptığı hareket ise tüm basketbol camiasına ders niteliği taşıyor

 

İNG Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden HDI Sigorta Afyon Belediyespor basketbol takımı ligin 27. haftasında deplasmanda Galatasaray’a konuk oldu. Ligden düşme tehlikesi artan Galatasaray, hakemlerle el ele vererek oynadığı maçı 110-70 gibi farklı bir skorla kazandı.
Periyodun 4. dakikası içinde Brock Motum, Afyon Belediye’den Paul Tanner Leissner’a sportmenlik dışı ile diskalifiye faulü kararını gerektiren çok sert bir hareket yaptı ancak bu pozisyona hakemler tarafından faul kararı bile verilmedi. Leissner yerde yatarken oyun durduruldu. Bu sırada Pako Cruz ile Galatasaray Koçu Ekrem Memnun arasındaki gerginlik sonucu ikisi de teknik faulle cezalandırılırken bu gerginliğe dahil olan Jonathan Macura diskalifiye edildi. Çenesi açılan ve başı dönen Leisner de oyuna dönemedi.
Dünya’nın önde gelen liglerinden biri olan İNG BSL’de hakemlerin yaptığı bu çok büyük hatayı kayıt altına almalı ve tüm hakem arkadaşlara detaylı olarak ders halinde anlatılması gerekiyor.
Brock Motum’dan gelen üçlüklerle üstünlük sağlayan Galatasaray 6. dakikada skoru 17-10’a getirdi. İki takım da savunma yapmayınca skor yükseldi, ilk periyodu Galatasaray 31-24 önde bitirdi.
Galatasaray kenardan gelen Amile Oliver Jefferson’ın katkısıyla farkı çift hanelere getirdi ancak Afyon Belediye, özellikle Chris Wright ile oyuna tutunmaya çalıştı. Önceki maçlarda olduğu gibi ne bireysel, ne takım savunması yapan Galatasaray hücumdaki etkinliğine karşın devreyi 8 farkla (52-44) önde bitirdi.
Üçüncü çeyreğin başında Afyon çembere atak ederek Pako Cruz ile 4. dakikada farkı 6 sayıya (62-56) düşürdü. İki yabancısından yoksun oynayan Afyon’da yorgunlukların da baş göstermesiyle Galatasaray oyuna tamamen hakim oldu ve Jordan Lee Crawford’ın üçlükleriyle arayı açmaya başladı. Üçüncü periyotta 35 sayı üreten Galatasaray dördüncü çeyreğe 87-60 önde girdi.
Bitime 6 dakika kala Crawfod ile 100 sayı barajını aşan Galatasaray karşılaşmayı 110-70 kazandı. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

 

SALON: Sinan Erdem
HAKEMLER: Serkan Emlek, Serdar Ünal, Alper Özgök
GALATASARAY: Jackson 27, Crawford 30, Göksenin Köksal 5, Motum 11, Marei 12, Jefferson 16, Yiğit Arslan 3, Ayberk Olmaz 3, Barış Ermiş, Caner Erdeniz, Eray Aydoğan 2, Saadettin Donat 1
HDI SİGORTA AFYON BELEDİYESPOR: Wright 22, Saldivar 12, Leissner 3, Macura, Kairys 15, Sinan Sağlam, Akif Egemen Güven 12, Efe Beşok, Ekrem Sancaklı, Utku Saraloğlu 3, Berke Aygündüz 3, Ali Tuncer
1. Periyot: 31-24
Devre: 52-44
3. Periyot: 87-60
M.S: 110-70

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti