Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Rehberi, hayatı kolaylaştırıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kent Rehberi, hayatı kolaylaştırıyor

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kent Bilgi Sistemi’nde sona yaklaşıldı. Çalışmaların yüzde 85’lik kısmı tamamlanan projenin hayata geçmesiyle birlikte Afyonkarahisar Belediyesi’nin hizmet kalitesi artacak. Projenin içinde yer alan Kent Rehberi internet sitesinde yayınlanırken, vatandaşlara birçok konuda büyük kolaylık getirdi

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Birimi tarafından 2009 yılında başlanan Kent Bilgi Sistemi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmayla birlikte projenin içinde yer alan Kent Rehberi internet sayfasında yayınlanmaya başladı. Afyonkarahisar Belediyesi’nin www.afyon.bel.tr adlı resmi internet sitesinde hizmete sunulan Kent Rehberi sayesinde vatandaşlar, kamu ve özel kuruluşların sürekli olarak güncellenen haliyle adres bilgilerine, önemli yer sorgularına ulaşılabiliyor.
Tek tuş, çok hizmet
Belediye hizmet binasına gelmeden evinden ve iş yerinden tapu bilgilerini gire-rek arsasına ait örnek imar çapını alabilen vatandaşlar, günün nöbetçi eczanelerini de harita üzerinde görebili-yorlar. Vatandaşlar tek tuşla sağlık kurumları, eğitim kurumları, dini tesisler gibi önemli yerlerin bilgi ve adreslerine Afyonkarahisar Belediyesi web adresindeki Kent Rehberinden kolaylıkla ulaşabiliyorlar.
Adresler intizamlı
Afyonkarahisar Belediyesi Türkiye’de örnek bir çalışma olarak dış kapı numaralarını ve sokak levhalarını en son teknolojiyle lazer makinelerde kendisi imal ediyor. Numarataj yönetmeliğine göre aynı numara veya isimde olan sokak ve caddeler değiştirile-rek adres karmaşıklığı da önlendi. Güncellenen adresler Nüfus Müdürlüğündeki ikametgâh bilgileriyle eşleştirildi. Bunun yanında imar arşivinde bulunan yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, imar afları ve imar çapları taranarak bilgisayar ortamına kaydedildi. Bu sayede zaman kaybı ortadan kalkarken doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşılabiliyor. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti