Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentsel dönüşüm için 5 milyon

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Kentsel dönüşüm için 5 milyon

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yurt genelinde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da yapılıyor. Riskli yapı tespiti yapılan maliklere 6306 Sayılı Kanun kapsamında aylık 575 liralık kira yardımında bulunuluyor. Bu bağlamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içinde 590 hak sahibine 5 milyon 336 bin 747 liralık kira yardımı yapıldı.
226 ADET YENİ YAPI
Afyonkarahisar’daki kentsel dönüşüm uygulamaları çerçevesinde İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde riskli yapı tespit dosyası onaylanan 226 adet yapı yıkıldı. Bu 226 adet yapı yerine yeni konutlar inşa edildi. Bu konutların neredeyse tamamının özel mülkiyet olması dikkat çekti.
SÜREÇ NASIL İŞLİYOR?
Kentsel dönüşüm çerçevesinde “riskli yapı” tespit süreci şöyle işliyor:
Vatandaş, maliki ya da kiracısı olduğu konut hakkında risk tespiti talebinde bulunuyor. Tespit yapılmasının ardından rapor hazırlanıyor. Bu süreçte rapor inceleniyor, onaylanıyor, Tapu Müdürlüğü’ne bildiriliyor. İtiraz süresinden sonra riskli yapının yıkımına başlanıyor. Yıkım bitince yeni bina uygulaması için anlaşma yoluna gidiliyor. >> Murat ARISOY’un Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti