Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Keşke ismi kötüye çıkmasaydı da elimizde kalsaydı”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Keşke ismi kötüye çıkmasaydı da elimizde kalsaydı"

İGM Başkanı Salih Sel, uzun tartışmalara neden olan başkentteki Afyonlular Konuk Evi’nin satışına yönelik eleştirileri değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Sel: “Ucuza falan satılmadı. Keşke ismi bu kadar kötüye çıkmasaydı da bizim elimizde kalsaydı.”

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, Afyonlular Konuk Evi’nin satılması ile ilgili olarak açıklama yaptı. Sel, mecliste düzenlediği basın toplantısında konuk evinin ucuza satılmadığını, isminin kötüye çıkmaması halinde elde kalabileceğini ifade etti. İl Özel İdaresi tarafından satışı yapılan Afyonlular Konuk Evi’nin satışıyla başlayan tartışmalarla ilgili olarak konuşan Sel, Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Parsak’ın eleştirilerini cevaplandırdı.
Bir adım atılmadı
İGM Başkanı Salih Sel, Ankara’da bulunan Afyonlular Konuk Evi’nin satılmasının başlıca nedeninin yoğun şikayetler olduğunu belirtti. Meclis Başkanı Salih Sel, konuk evi ile ilgili olarak yaşanan sorun ve şikayetlerin düzeltilmesi doğrultusunda karar alındığını ancak herhangi bir adım atılmadığını vurguladı. Afyonlular Konuk Evi’nin, Ankara’ya giden Afyonkarahisarlı’ların yararlanması amacıyla yapıldığına değinen Salih Sel; “Biz Afyonkarahisarlı’ların oradan faydalanabilmesi için 2002 yılında Konuk Evi’ni, Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği’ne kiraya verdik. Afyonlu’lar geldikçe buradan istifade etsin istedik. Afyonlu’lar gelince kirada yüzde 50 indirim yapılsın. Belediye Başkanları 15 liradan kalsın istedik. Bakıyorsunuz bizim Belediye Başkanlarımız gitmiş, 45 lira fatura kesmişler. Orada söylenenler farklı uygulamalar farklı. Bizden önceki dönemde olan arkadaşlara da bu sıkıntı sürekli olarak aktarılmış. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.” dedi.
Ucuza satış olmadı
İGM Başkanı Salih Sel, İl Özel İdaresi ile Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği arasında, dönemin Valisi Haluk İmga’nın imzasını taşıyan bir sözleşme yapıldığını aktardı. Sel, sözleşmenin 15. maddesinde “İl Özel İdaresi üç ay önce bildirmek kaydı ile burayı isterse satmak veya başka şekilde değerlendirmek üzere tek taraflı olarak sözleşmeyi feshedebilir. Kiracı burada hiçbir hak talep edemez.” hükmünün yer almasına rağmen Dernek Başkanı Mehmet Parsak’ın yaptığı açıklamaya anlam veremediğini kaydetti. Afyonlular Konuk Evi’nin fuhuş yapılan yer olarak anılmasının çok üzücü olduğunu ifade eden Sel şöyle konuştu:
“Böyle bir laf çıktıktan sonra sen ailenle gidip orada kalabilir misin? Biz de istiyorduk orası Afyonluların elinde kalsın. Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği tarafından işletmesi için kiraya verdiği firma tarafından Konuk Evi satın alındı. Burasının 2010 yılındaki kira bedelimiz KDV hariç 865 lira, 2011 yılındaki kira bedelimiz KDV hariç 931, 2012 yılındaki kira bedelimiz ise KDV hariç bin 27 TL idi. Derneğin Başkanı, ‘Biz 3 bin 500 lira aylık alıyoruz diyor.’ Biz burasının satılması için pek çok yerden ve kişiden araştırmasını yaptık. Dün tapu teslimi yapıldı. 800 lira ilk etapta verilmişti, 1 milyon 600 TL de dün yatırılmış. 2 Milyon 400 bin TL’nin tamamı Özel İdare’ye ödenmiştir. Ucuza satılma falan yok. Keşke ismi bu kadar kötüye çıkmasaydı da bizim elimizde kalsaydı. Biz bunu çok daha farklı şekilde kullanabilseydik.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti