• Haberler
  • Genel
  • Kıbrıs Gazisi'nin Madalyası, Torununa Teslim Edildi

Kıbrıs Gazisi'nin Madalyası, Torununa Teslim Edildi

Afyonkarahisar'da geçtiğimiz ay vefat eden Kıbrıs Gazisi Yusuf Karakoyun'un Milli Mücadele Madalyası ve beratı, ailesinin isteği üzerine torununa teslim edildi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’dan berat ve madalyasını teslim alan Gazi torunu Yusuf Arda Karakoyun, dedesinin hatırasını yaşatacak madalya ve beratın yeni sahibi oldu.

Kıbrıs Gazisi'nin Madalyası, Torununa Teslim Edildi

Kıbrıs Gazisi Yusuf Karakoyun’un eşi Gülhane Karakoyun, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesini ziyaret ederek merhum eşine ait Milli Mücadele Madalyası ve beratını ailesine teslim etmek istediğini belirtti. Bu devir teslime dernek yönetiminin de şahitlik etmesini isteyen Karakoyun’un talebi üzerine aile fertleri dernekte bir araya geldi.
Dernek binasında gerçekleştirilen buluşmada, merhum gazinin madalya ve beratı, dedesinin ismini taşıyan torunu Yusuf Arda Karakoyun’a teslim edildi.

Kıbrıs Gazisi'nin Madalyası, Torununa Teslim Edildi

Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, genç Yusuf Arda’ya dedesinden kalan bu anlamlı emaneti gururla taşıması ve sahip çıkması gerektiğini hatırlatarak, taşıdığı sorumluluğun büyüklüğüne dikkat çekti.

Kıbrıs Gazisi'nin Madalyası, Torununa Teslim Edildi

Buluşmada ayrıca merhum gazinin cenazesi sırasında tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağı ve fotoğrafı da aileden alınarak gazinin eşi Gülhane Karakoyun’a teslim edildi.

Teslim sırasında duygusal anlar yaşanırken merhum Kıbrıs Gazisi Yusuf Karakoyun, tüm şehitler ve hayatını kaybeden gaziler rahmet, saygı ve dualarla anıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, merhum gazinin ve tüm şehitlerin mekanlarının cennet olması temennisinde bulundu.

 

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme