Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay Ramazan’da yoğun çalışacak

Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube

Türk Kızılay Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Yakın, Ramazan ayında kentte yapılacak çalışmalar hakkında basın
açıklamasında bulundu. Yakın, hayırseverlerin Kızılay’a fitre, fidye ve zekat bağışında da bulunabileceğini hatırlattı

 

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi’nin Ramazan ayı boyunca Afyonkarahisar’da gerçekleştireceği faaliyetler Candaroğlu Kafe’de düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Kızılay Başkanı Yakın, Türk Kızılayı’nın hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayında da gıda, sıcak yemek ve maddi destek yardımında bulunacağını belirtti.
Gıda kolisi ile zekat bağışı kabul edildiğini aktaran Yakın, şunları kaydetti:
“Bu gıda kolisi bağışları ile Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediği 40 lira olan fitre miktarı, fidye ve zekatları Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kızılay Butik aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelerimizi şubemize çağırarak yeni, etiketli kıyafetleri Ramazan ayı boyunca dağıtmaya devam edeceğiz. Bağışçılarımız Kızılay Butik’e de ayni ve nakdi yardımlarını şubemiz ve banka aracılığıyla ulaştırabilir.”
Yakın, mobil aşevi hizmetiyle kentteki farklı noktalarda Ramazan ayı boyunca iftar yemeği dağıtmaya da devam edileceğini, bağışta bulunmak isteyenlerin bir kişinin iftar bedelinin 30 lira olduğunu ifade etti.
Türk Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yaptığı detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşların ihtiyaçlarını Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda yardımı, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, Kızılay aracılığı ile milyonları sevindirecek.
Birçok bağışçımızın desteği ile 2021 yılında yüzlerce gıda kolisi, Ramazan ayı yardımları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar şubesi olarak bu yılda şubelerimiz ve stantlarımız aracılığı ile gıda kolisi bağışlarınızı kabul ediyoruz. Yaptığınız bağışlar Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.
Şubemize ait mobil aşevimiz ile 2021 yılı Ramazan Ayı içerisinde 26 farklı noktada 15.500 vatandaşımıza gönüllülerimiz aracılığı ile iftar yemeği dağıttık. Bu yılda Ramazan Ayı boyunca mobil aşevimizle bağışçılarımızın istediği noktalarda iftar yemeği dağıtımına devam edeceğiz.
Bu yıl mobil aşevimizle dağıtacağımız bir kişinin iftar bedeli 30 TL olarak belirlenmiştir. İftar menümüz çorba-kavurma-pilav-pide ve tatlıdan oluşmaktadır. Bağışçılarımız şubelerimiz ve banka aracılığıyla dağıtacağımız iftarlara ayni-nakdi destekte bulunabilecekken aynı zamanda istekleri dahilinde dağıtımda bizzat yer alabileceklerdir.
Geçtiğimiz Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekatları Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Kızılayımız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği taban fiyat olan 40 TL fitre ve fidye miktarlarını şubemiz ve banka aracılığı ile ulaştırabilecektir. Kızılay Butik aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelerimizi şubemize çağırarak yeni, etiketli kıyafetleri Ramazan Ayı boyunca dağıtmaya devam ediyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti