Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Köksal: Resmen vatandaşın defterini dürüyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AK Parti’nin şekerden una, kömürden yağa,
her şeye neredeyse saatlik zam yaparak vatandaşı açlık ve yoksulluksınırı altında yaşamaya mahkûm ettiğini söyledi. Köksal, “AK Parti ekonominin kitabını mı yazıyor, vatandaşın defterini mi dürüyor?” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grubu adına konuştu. Milletvekili Köksal, konuşmasına önceki bakanlardan Hasan Fehmi Güneş’e ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’a Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine sabırlar dileyerek başladı.
“İCRA DOSYALARININ
SAYISI 23 MİLYONU GEÇTİ”
Türkiye’de iğneden ipliğe kadar her şeye zam geldiğini dile getiren Köksal, “Gün geçtikçe dibe çöken ekonomide İcra ve İflas Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni konuşuyoruz çünkü millet ya iflas ediyor ya icralık oluyor. İcra dosyalarının sayısı 23 milyonu geçti, dolar 13 liraya doğru koşuyor, Türk liramız hızla değer kaybediyor ve Türk lirası değer kaybettikçe de yoksullaşıyoruz. “Para tıpkı bayrak gibi, tıpkı millî marş gibi bir ülkenin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeler. Paranın itibarı milletin itibarıdır.” diyor Erdoğan 1 Mart 2012 tarihli “tweet”inde. Peki, o zaman kötü yönetimleri yüzünden Türk lirasının itibarını sarsmaya kalkanlara, paramıza hızla değer kaybettirenlere ve hâlâ daha “Dünya bizi kıskanıyor.” diye nutuk atanlara şimdi ne diyelim siz söyleyin?” şeklinde konuştu.
“MİLLET AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞAMAYA MAHKÛM OLDU”
Türkiye’de milyonlarca emekli ve asgari ücretlinin açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm olduğunun önemle altını çizen Köksal, “Zamlarla güzel ülkemizi ne hâle getirdiniz? 95 liradan aşağı 5 kiloluk ayçiçeği yağı yok. Vatandaş eskiden 18 kiloluk büyük tenekelerle aldığı ayçiçeği yağını neredeyse gramla alacak hâle geldi. Eskiden 5 kiloluk tenekelerle alınan peynirin şimdi 1 kilosunu bile alamıyor. Eskiden kömürü tonla alırdı, şimdi tek torbasını zor alıyor. Sizin yüzünüzden milyonlarca emekli ve asgari ücretli açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm oldu, insan bir hicap duyar. Kara kış çetin geçecek, millet geçinemiyor, doğal gaz faturalarını ödeyemiyor. “Fon oluşturun, yardım edin.” diyoruz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı çıkıyor “Kombiyi kısın.” diyor. Ya, ne kısması, milleti kombiyi kapatacak hâle getirdiniz, doğal gaz faturaları o kadar yüksek ki.” ifadelerini kullandı.
“FABRİKALAR AÇSAYDINIZ
ÜLKE BU HALDE OLMAZDI”
AK Parti’nin gündeminde hiçbir zaman vatandaşın olmadığını kaydeden Köksal, “68 tane yeni cezaevi açıyoruz.” diye övüneceğinize ayçiçeği yağı fabrikaları, şeker fabrikaları, kâğıt fabrikaları açmış olsaydınız, bugün bu hâlde olmazdık. Tarım politikanız, ekonomi politikanız, eğitim politikanız dökülüyor ama bakıyorum, eğitim sistemi çöktükçe Millî Eğitim Bakanı kendini başarılı sayıyor. Saman, buğday, canlı hayvan, et ithal ettikçe, çiftçi borca battıkça Tarım Bakanı kendini başarılı sayıyor. Dolar, euro, işsizlik, yoksulluk rekora doğru gittikçe Erdoğan kendini başarılı sayıyor. “Öncelikle, gündemimizde emeklilikte yaşa takılanlar yok.” diye milyonlarca EYT’liyle resmen dalga geçen, kadro dışı kalan taşeronlara karşı verdiği kadro sözünü tutmayan Çalışma Bakanı kendini başarılı sayıyor. Soruyorum size: 5’li çeteye verilen ihaleleri dolar ve euro bazında verip yandaşlarını çifter maaşlara boğanlar, şekerden una, kömürden yağa, her şeye neredeyse saatlik zam yapanlar, vatandaşı açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkûm edenler ekonominin kitabını mı yazıyor, vatandaşın defterini mi dürüyor?” dedi. >> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti