Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Komisyon ilk toplantısını yaptı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Komisyon ilk toplantısını yaptı

Afyonkarahisar Deprem Stratejisi ve Eylem Planı Hazırlama Komisyonu ilk toplantısını yaptı. Toplantıda AFAD Müdürlüğü tarafından taslak olarak hazırlanan Afyonkarahisar Deprem Strateji ve Eylem Planı (AF-DSEP) metni üzerinde komisyon üyelerinin görüşleri alındı

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun onayı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda; AKÜ Jeoloji Mühendisliği, AKÜ Harita Mühendisliği, AKÜ İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Mimar-Mühendisler Odası ve ilgili kamu kurum kuruluşların teknik personellerinden, oluşturulan Afyonkarahisar Deprem Strateji ve Eylem Planı hazırlama komisyonu İl AFAD Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk’ün başkanlığında toplandı. Kurum ilk toplantısını yaptı.
Afyonkarahisar’da meydana gelebilecek depremlerin neden olabilecekleri fiziksel, ekonomik, sosyal, çevresel ve politik zarar ve kayıpları önlemek veya etkilerini azaltmak ve depreme dirençli, güvenli, hazırlıklı ve sürdürülebilir yeni yaşam çevreleri oluşturmak amacıyla “Afyonkarahisar Deprem Strateji ve Eylem Planı” oluşturulacak. Toplantıda İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından taslak olarak hazırlanan Afyonkarahisar Deprem Strateji ve Eylem Planı (AF-DSEP) metni üzerinde komisyon üyelerinin görüşleri alındı. Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planında esas alınan üç eksen “Depremleri öğrenmek, Deprem güvenli yerleşme ve yapılaşma, Depremlerin etkileriyle baş edebilmek” konularında komisyon üyelerinin uzmanlık alanlarına göre alt komisyonlar oluşturuldu. Kurum ve kuruluş görüşleri ile alt komisyonların çalışmalarının görüşüleceği ikinci toplantı Mayıs ayının son haftasında yapılacak. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti