Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÖYDES projesi yaşam standartlarını arttırıyor

Bu haberin fotoğrafı yok
KÖYDES projesi yaşam standartlarını arttırıyor

Afyonkarahisar Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi tahsisat komisyonu Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan Vali Balkanlıoğlu, KÖYDES projesi ile yaşam standartlarının arttığını söyledi

Toplantıya Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, İlçe Kaymakamları, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Vahit Okumuşer, İl Sağlık Müdürü Vekili Deniz Fırat, İl Özel İdaresi birim amirleri ile Teknik Personellerin katıldı.
TOPLANTILAR YOLUMUZA IŞIK TUTUYOR
Toplantıda, KÖYDES projesinin temelinde susuz olan veya suyu yetersiz olan köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Bu amaca ulaşabilmek için yapılan her toplantının yolumuza ışık tuttuğuna inanıyorum” dedi. KÖYDES projesi ile yaşam standartlarının artırıldığını köy ziyaretlerin de gördüklerini kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Bu çalışmalarda hız kesmiyoruz, çıtayı her zaman yüksek tutmaya gayret ediyoruz” dedi.
4 MİLYON 800 BİN TL
ÖDENEK TAHSİS EDİLDİ
KÖYDES projesinde aktif rol alan yöneticilere istek ve sıkıntıları yerinde görmelerini, birebir gözlem ve incelemelerde bulunmaları talimatını veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, problemler ancak bu şekilde çözülebileceğini ifade etti. Vali Balkanlıoğlu; Hükümet tarafından susuz ve yolsuz köy bırakmamak amacıyla 2005 yılında yürürlüğe konan ve 2012 yılında da devam eden Köylerin Alt Yapısını Destekleme Projesi kapsamında bu yıl 4.800.000.00 TL ödenek tahsis edildiğini,bu ödeneğin %50’nin tüm ilçelere dağıtıldığını söyledi.
OKUMUŞ, ÇALIŞMALARI ANLATTI
Toplantıda KÖYDES Sorumlusu İbrahim Okumuş tarafından katılımcılara çalışmalar hakkında bilgiler sunuldu. Toplantıda: 18 Nisan 2012 tarih ve 2012/3 kararı ile uygulayıcı birimler hesabına aktarılan 4.896.000.00 TL ödeneğin İl strateji Planına, İl Çevre Düzeni Planına, Bölge Planı ile YPK Kararının altıncı bölümünde yer alan KÖYDES İl Yatırım Programı Hazırlığının esas ve önceliklerinin dikkate alınarak, İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerine aktarıldığı bildirildi.
Toplantıda, gündem de olan ihaleler ile ilgili hassasiyetin gösterilmesi, yapılan her türlü işlemlerin ve faaliyetlerin kontrolünün yapılması, çalışmalarda ilgili kurumların koordineli çalışmaları konusunda gerekli önemin verilmesi ve KÖYDES projesi kapsamında yürütülen çalışmalar ile ilgili olarak kamuoyunun her ay düzenli olarak bilgilendirilmesinin gerektiği gibi konular görüşüldü. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti