Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür turu seçim arenasına dönüştü

Bu haberin fotoğrafı yok
Kültür turu seçim arenasına dönüştü

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM BİRLİĞİ) tarafından üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Frig Vadisi Kültür Turu düzenledi. Kültür turu için toplanan kalabalık CHP ve AK Parti milletvekili adaylarının seçim çalışmasına sahne oldu

Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya İlleri sınırları içerisinde yer alan Frig Vadisi, üç ilde öğrenim gören üniversite öğrencilerine tanıtılması amacıyla Frig Vadisi Kültür Turu gerçekleştirildi. Etkinliklere çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. CHP milletvekili adayı Burcu Kayıkcı ve AK Parti Milletvekili adayı Remziye Sıvacı, alandaki öğrencilerden seçimlerde destek istedi.
Frig Vadisi’nin popülaritesini arttırmak ve tanıtımının yapılması için Üniversitesi öğrencilerinin katılımı ile Frig Vadisi Kültür Turu düzenlendi. Kültür Turuna, Frig Vadisine sınırı olan Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’deki üniversitelerde öğrenim gören 40 öğrenci katıldı. Fındık Köyü Doğal Sit Alanından başlayan yürüyüş, Ayazini mağarasında sona erdi.
Frig Vadisi Kültür Turunu organize eden FRİGKÜM Birliği Dönem Başkanı Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Frig Vadisi’nin gizili Kapadokya olduğunu belirtti.
Yılmaz, “Frig Vadisinde düzenlediğimiz bu kültür turu etkinliği ile Anadolu Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitelerinde okuyan öğrencilerimize Frig Vadisini tanıtmak, öğrencilerimizin kaynaşmasını sağlamak ve siz gençlerle beraber olmak üzere bu etkinliği planladık. Memleketinize döndüğünüzde Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illeri sınırları içerisinde kalan doğal ve kültürel zenginliklerimizi ve Frig Vadisi gizemini çevrenizdekileri anlatmanız hedeflenmiştir” dedi.
Konuşmalardan sonra Pan Flüt Sanatçısı Aydın Yavaş ve ekibini yörenin türkülerinden oluşan bir konser verdi. Konser diriliş dizisinin film müziği ile başladı. Kültür turuna katılanlara öğle yemeği ikram edilirken, öğrenciler güzel hava ve yeşil alanı görünce top oynayarak vakit geçirdiler.
AT İLGİ ODAĞI OLDU
Tören alanına yakın bir yerde piknik yapan vatandaşın getirdiği binek atı, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Ata binmeyi bilenler at ile gezinti yaparken, binmekten korkanlar ise fotoğraf çektirmekle yetindi.
SİYASET ARENASINA DÖNÜŞTÜ
Frig Vadisi Kültür Turu etkinlikleri, 7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlere hazırlanan milletvekili adayları için çalışma alanı oldu. Afyonkarahisar CHP milletvekili adayı Burcu Kayıkcı ve AK Parti Milletvekili adayı Remziye Sıvacı, topluluk içinde seçim çalışması yaptı. Öğrencilerle ve törenleri izlemeye gelen köylüleri dolaşan milletvekili adayları seçimlerde destek istedi. Ak Parti adayı Sıvacı, öğrencilerle voleybol oynadı. CHP adayı Kayıkcı, akış yaptırdı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti