Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü göreve davet ediyorum”

Giyim Eşyası İmalat ve

Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, termal bir otelde düzenlenen Tesettür Festivali’nin esnafı derinden etkileyip üzdüğünü söyledi. Otellerle ilgili yetkiye Afyonkarahisar Valiliği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün sahip olduğunu belirten Karnıbüyük, “Kültür ve Turizm İl Müdürümüzü göreve davet ediyorum” dedi

 

Afyonkarahisar Giyim Eşyası İmalat ve Satıcıları Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük, gazeteniz Kocatepe’ye yaptığı açıklamada, termal bir otelde “Tesettür Festivali” adı altında yapılan etkinliğin yasal olmadığını söyledi.
“SOSYETE PAZARI İÇİN
GEREĞİ YAPILDI”
“Kocatepe Gazetesi’nde birkaç gün önce biz oda başkanlarına ve esnaf temsilcilerine yönelik bir eleştiri vardı. Kamuoyunu bilgilendirmek için bu demeci verme ihtiyacı duyduk” diyen Karnıbüyük, “Esnaf ve sanatkârımız sanmasınlar ki bu konularla bizler ilgilenmiyoruz. Biz dört aydır ilk önce Sosyete Pazarıkonusunda sonra İzmir-Afyon karayolu üzerinde bulunan bir otelde yapılan Tesettür Festivali konusunda gerekli yerlere müracaatlarımızı ve şikâyetlerimizi yaptık. Sosyete Pazarı, Belediye’den iş yeri açma ruhsatnamesi alarak bu pazarı açıyor. Ama kanuna aykırı bir işlem yapıldı. Bununla ilgili de Belediye yönetimi ile üç dört defa görüştük. Görüştükten sonra mühürleme yapıldı. Bu süreçte Sosyete Pazarını Afyonkarahisar’da kuran kişiyi dava ettik. Mahkeme sonucu yürütmeyi durdurma kararı verildi. Şu anda oranın ruhsatı iptal edildi. Bu çalışmasından dolayı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum. Bu vesile ile bu zaman zarfında sabır gösteren esnaf ve sanatkârımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.
“YETKİ KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ’NDE”
Termal bir otelde 4 ay önce kurulan Tesettür Festivali’nin festivalden daha çok panayır şeklinde gerçekleştirildiğini dile getiren Karnıbüyük şöyle konuştu: “Bir termal otelde 4 ay önce kurulan Tesettür Festivali köy panayırına dönen bir alışveriş atmosferinde yapılarak dört gün sürdü. Bu durum bizim esnaf ve sanatkârımızı derinden üzdü ve etkiledi. Bununla ilgili olarak ATSO Başkanımız Hüsnü Serteser’le, ESOB Başkanımız Cengiz Üstün’le birlikte 4 ay evvel görüştük. Ne yapabiliriz? Sebep nedir? Bunun araştırmasını yaptık. Gerekli yerlere de müracaatımızı yaptık. Şunu açıklamak istiyorum. Termal otelin olduğu yer mücavir alan olarak Erkmen Belediyesi sınırlarındadır. Afyon Belediyesi oraya karışamıyor. Erkmen Belediyesi de otellerin olduğu kısım turizm bölgesi olduğu için yetki sahibi olmadığını belirtiliyor. Konuyu Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş’la ve Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’le de görüştüm. Yetki Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda dolayısıyla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ndedir.”
“VALİMİZLE MÜDÜRÜMÜZÜ
GÖREVE DAVET EDİYORUM”
Kanuna göre otellerin festival veya fuar açma hakkına sahip olduğunu belirten Karnıbüyük şunları söyledi: “Otellerin kanunen alışveriş yapma ticaret yapma hak ve yetkileri yok. Sadece otellerde butikvari otel müşterisinin ihtiyacı olabilecek şekilde butik eşyaları satılabilecek iş yerleri açabilir. Bunun haricinde otellerin panayır gibi yer yapma imkânları kanunen yoktur. Bu otellere ifade ettiğim üzere belediyeler karışamıyor. Eğer otellerde bir firma tarafından festival, fuar, tanıtım amaçlı bir organizasyon düzenlenecekse ilk önce Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurması gerekiyor. Daha sonra Ticaret İl Müdürlüğü’ne katılacak esnaf ve sanatkârlar bildiriliyor. Biz bu konuyu araştırdık. Tesettür Festivali adı altında organizasyon yapan kişilerin Afyonkarahisar Ticaret İl Müdürlüğü’ne hiçbir müracaatı olmadığını, keyfi şekilde bu işi yaptıklarını öğrendik. Kocatepe Gazetesi aracılığıyla şunu söylemek istiyorum. Kamunun zayıflığından mı diyeyim veya kamunun boşluğundan yararlanarak bu arkadaşlar bu otelde bu festivali düzenliyorlar. Bu festivale karışabilecek tek kurum ve kuruluş Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Valiliği’dir. Sizin aracılığınızla Afyonkarahisar Valimiz ile Kültür ve Turizm İl Müdürümüzü göreve davet ediyorum. Turizm oteli görevi dışında hizmet vermiştir. Yaptıkları iş kanun dışıdır. Kanun neyi gerektiriyorsa onun yapılmasını istiyorum. Kanun boşluğundan yararlanarak yapılan bu hizmetlerin kanundan dönmesi gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti olduğu için hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız.” >> Mehmet ALADAĞ’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti