Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kurban’da heyecana gerek yok, yeni Borsa binası mükemmel olacak”

ATB Başkanı Mehmet Mühsürler

ATB Başkanı Mehmet Mühsürler “mükemmel bir tesis” hayaliyle 1,5 yıl içerisinde Borsa’ya ve kente yakışacak gıda çarşısı üzerinde yükselen bir Borsa hizmet binasını ortaya koyacaklarını söyledi. Kurban keseceklere afaki bir fiyat artışı ön görüsüyle heyecana kapılmamalarını öneren Mühsürler, TOBB Konsey Üyesi olduğunu konsey üyeliğinin Afyon’a katkı sağlayacağına dikkat çekti

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Borsa’nın mevcut hizmet binasını AFSÜ’ye tahsis ettikten sonra Canlı Hayvan Borsası’ndaki yeni ve geçici hizmet binasında Kurban Bayramı öncesi et piyasasını gazeteniz Kocatepe’nin muhabirine değerlendirdi.
“AFYON’DAN BİR İSMİN
KONSEY ÜYELİĞİ KENT
İÇİN ÖNEMLİ”
Mehmet Mühsürler, ATB Yönetim Kurulu Başkanı olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 79’ncu genel kurulunda mevcut Başkan M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun tek liste ve aday olarak katıldığı seçim sonucu güven tazelediğini ifade etti. Mühsürler, “Sayın Hisarcıklıoğlu, bizide sağ olsun uygun görerek yedek yönetim kurulu üyesi listesine yazmasıyla TOBB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi seçildik. Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konsey Üyeliğine seçildik. Afyon için konsey üyeliği çok önem arz ediyor. Çünkü tarım ve hayvancılık konuları, bizim tüm ilettiklerimiz. Tüm sıkıntılar bu konseyde istişare ediliyor. Konular hangi bakanlığın görev ve sorumluluk alanındaysa o bakanlığa iletiliyor. Afyonkarahisarlı merhum iş insanı namı diğer merhum ‘Yusuf Ağa’da TOBB’a üye seçilmişti. Ama bu vesile ile rahmetle andığım Yusuf amca TOBB’in asil üyesiydi.” ifadelerine yer verdi.
“KURBAN KESECEKLER HEYECANLANMASIN
AFAKÎ FİYAT OLMAZ”
Mehmet Mühsürler, et sektöründe bir isim ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı olarak yaklaşan Kurban Bayramı öncesi et piyasasının durumuna ilişkin görüşlerini açıkladı. Mühsürler şöyle konuştu: “İthal etin gelmesiyle beraber fiyatlar yirmi lira bir kereye çekildi. Şu anda kesim fiyatları 230 TL ile 235 TL arasında peşin ve vadeli olarak değişiyor. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ile iki gün önce beraberdik, görüştük. Kurban Bayramında vakıfların yaklaşık 25 bin adet kesim yapmasıyla fiyatların afakî şekilde yükseleceği kanaatinde değilim. Kurban keseceklerin heyecana kapılmalarına gerek yok.”
“BORSANIN YENİ
BİNASI GIDA ÇARŞISI
ÜZERİNDE YÜKSELECEK”
Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın (ATB) ATSO’nun yanındaki mevcut hizmet binasını Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesine (AFSÜ) protokolle hastane yapımı için devrettiklerini belirten Mühsürler şöyle konuştu: “Canlı Hayvan Borsasını yaptık. Şu anda ATB hizmet binası olaark kullandığımız bu alanı canlı hayvan borsası olarak düşünmemize rağmen bu düşüncemizde başarılı olamadık. Suçlu aramaya gerek yok. Ama biz burayı on milyon lira gibi bir rakama yaptık. Şu anda 250 milyon liralık bir yatırım haline geldi. Allah nasip ederse AFSÜ’ye verdiğimiz eski hizmet binamızın ve ATSO’nun yanındaki 27 bin metrekarelik alanın tapusuna aldık. Hem AFSÜ karlı hem de ATB olarak biz tapusunu aldığımız mülkiyeti kendimize ait olan modern, günün gereksinimlerine hitap edecek Afyonumuz’a yakışacak bir hizmet binasına kavuşacağımız için karlıyız. İnşallah yakında yönetim kurulu üyelerimizle birlikte İstanbul’da İstinye Park’taki gıda çaşrısında incelemelerde bulunacağız. Bizim Bedesten Çarşımıza benzer. Bu gıda çarşısı projesinin aynısını gerçekleştirip, gıda çarşısını yapı, üzerinede idare binamızı yaparak Allah nasip ederse bir buçuk yıl içerisinde bu projeyi tamamlayıp, her ne kadar mülkiyeti bize ait olsada geçici olarak kullandığımız bu alandan Borsamızın yeni hizmet binasına geçmeyi planlıyoruz.”
“BORSA OLARAK FARKIMIZI
ORTAYA KOYACAĞIZ”
Yeni hizmet binası için ufkunun çok geniş olduğunu vurgulayan Mühsürler sözlerini şöyle tamamladı: “Hem Afyonumuz’a hem de Borsamıza yakışır kalıcı ve güzel bir eser bırakmak için ufkumuz çok geniş. Nasıl ki ATSO’nun yeşil bir binası varsa ATB’nin de hem yeşil hem de gıda çarşısı üzerinde yükseldiği çağdaş, modern bir hizmet binası olacak. Biz ATB olarak mülkiyet hakkımızı aldık. Darısı ATSO’nun başına. Onlar henüz mülkiyet hakkını alamadılar. Onlarında mülkiyeti almasını arzu ediyoruz. Çünkü bizde o kurumun bir üyesiyiz. Biz Allah izin verirse inşallah yeni hizmet binamızla farkımızı ortaya koyacağız. Bizler Belediye Şehir Çarşısı’nın olduğu eski Hal alanında büyüdük. İşte bu halin canlı, modern ve gastronomi şehri Afyonkarahisar’a yakışacak şekilde dizayn edilmiş halini hayata geçirmeyi hayal ediyoruz. O kadar mükemmel bir tesisi hayal ediyorum ki halde büyüdüğüm için bu Afyon Borsa Hali de olabilir. Afyon Borsa Bedesteni de olabilir. Biz Afyon halkına hizmet etmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Projemizi hayata geçirdiğimizde tahminen en az 500 kişilik bir istihdamı ortaya koyacağız. Kentimizin ekonomisine de çok büyük katkısı olacak. Çarşımızda çok ciddi bir otopark sıkıntı var. Çarşıda da dükkânım olduğu için bunu yakinen biliyorum. Bizim yapacağımız gıda çarşısı Afyon’a uğramadan direk gidenler için alışveriş merkezi olacak.” >> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti