Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kuvayi Milliye Ne Demek Kısa Bilgi?

Türk Milli Mücadelesi’nin ilk aşamasında gönüllü olarak vatan savunmasında yer alan birliklere Kuvay-ı Milliye denir

Türk Milli Mücadelesi'nin ilk

Kuvayi Milliye ne demek kısa bilgi?

Türk halkının milli direniş unsurları olan Kuvay-ı Milliye Kuvâ-yi Milliye, Anadolu’nun Yunan, İngiliz, Fransız, İtalyan ve Ermeni birliklerince işgal edildiği ve Mondros Mütarekesi ile ağır koşulların dayatıldığı kara günlerde efe, zeybek, çete, milis, milli müfreze ve gönüllü olaylar olarak kendini gösteren vatan savunmasının gönüllülerine verilen genel addır.

Osmanlı Devleti tarafından Mondros Mütarekesi imzalandıktan sonra işgal ülkeleri, Türk Yurdu’nda bulunan tüm silahları toplamaya, askeri birlikleri terhis etmeye, yurdun bir çok yöresini işgal etmeye başlamışlardı. Bu kara günlerde Türk halkı içerisinde uyanan milli bilinçle yurdun her yanında milli direniş unsurları belirmeye başladı. Kimi zaman çete, kimi zaman efe ya da zeybek, kimi zaman da gönüllü birlikler olarak adlandırılan bu unsurların tamamına “Milli kuvvetler” anlamına gelen Kuvay-ı Milliye denildi.

Kendiliğinden ve haksız işgale karşı bir direniş olan Kuvay-ı Milliye hareketi özellikle iç ayaklanmalarının bastırılmasında epey etkili olmuşlardır.

Kuvayi Milliye ne demek kısa bilgi?

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti