Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lokum Atöylesi’nde “tel kadayıflı lokum” zamanı

Ogaş Şekerleme’nin Park Afyon
Lokum Atöylesi’nde “tel kadayıflı lokum” zamanı

Ogaş Şekerleme’nin Park Afyon Alışveriş Merkezi’nde açtığı ve vatandaşın gözü önünde lokum üretilmesi ile dikkat çeken Lokum Atölyesi, Bankalar Caddesi’nde de hizmet vermeye başladı. Lokum Atölyesi’nin Bankalar Caddesi’nde faaliyete başlaması ile “tel kadayıflı lokum” da vatandaşların beğenisine sunuldu.
BİR TELEFON İLHAM VERDİ
Tel kadayıflı lokum hakkında bilgi veren Lokum Atölyesi İşletmecisi Celal Koca, “Biz Afyon’da lokum üreticisi olarak yeniliklere ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Bir dostum, beni bir akşam aradı. ‘Kadayıflı lokum olsa nasıl olur’ diye sordu. Bu şubenin açılışı ile birlikte böyle bir ürün yapmayı düşündük, Tel kadayıfını aldık, manda kaymaklı lokumu ve manda kaymaklı Antep fıstıklı lokumu, tel kadayıfla bütünledik. Çok büyük bir ilgi ile karşılaştık” dedi.
KALİTE, HİJYEN VE HİZMET
Ürünlerinde katkı maddesi bulunmadığına işaret eden Celal Koca, “Kaliteyi, hijyeni, hizmeti en iyi şekilde müşterilerimize arz ediyoruz. Bu sektörün bize emanet olduğunu düşünüyoruz. Gelenekselliği gelecek kuşaklara aktarmamız lazım. Bunu çok iyi biliyoruz. Biz, sürdürülebilir kaliteli ve tebliğe uygun üretim yapıyoruz. Katkı maddesi kullanmıyoruz. Bununla ilgili AR-GE çalışmaları yapıyoruz. Nişasta, glikoz, früktoz kullanmıyoruz. Dün demo ile başladık. Arz talebe göre günde 5 ton üretebiliriz” ifadelerini kullandı.

TÜRK KAHVELİ LOKUM DA ÜRETİLİYOR
Afyonkarahisar’da farklı lokum tatları ortaya çıkarmak için gayret gösterdiklerini hatırlatan Koca, “Avrupa’nın 12 ülkesini 40 gün kadar gezdik. Neyi neyle bütünlememiz lazım olduğunu kendimize sorduk. Her gittiğimiz yerde Türkiye’den geldiğimizi söylediğimizde Türk Lokumu’nu sordular. Biz de hal böyle olunca Türk Kahveli pişmaniye, Türk Kahveli lokum üretmeye karar verdik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na başvurduk. Bunun üretim iznini ilk olarak alan biziz” dedi.
LOKUMA ÖZEL
AMBALAJLAR
Afyon Lokumu’nun iyi bir şekilde tanıtılması gerektiğini söyleyen Celal Koca, bu doğrultuda lokuma özel ambalajlar hazırlattıklarını aktardı. Koca, “Biz atalarımızdan aldığımız emanete yeterince sahip çıkmadığımızı düşünüyoruz. Bütünüyle sektöre farklı bir bakış açısı getirdik. Lokum için farklı ambalaj çeşitleri geliştirdik. Lokum lokum olalı böyle ambalajlar görmedi. Vakumlu özel ambalajlar yaptık. Lokumu hediyeliğin de üzerine çıkardık. Ürün hasar ve zarar görmeden müşteri lokumunu istediği yere götürecek” şeklinde konuştu. >> Murat ARISOY’un Haberi

 

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE İNDİRİM
Lokum Atölyesi İşletmecisi Celal Koca, şehit ve gazilerin hakkını ödeyemeyeceklerini; ancak küçük de olsa bir katkıda bulunmak istediklerini kaydetti. Koca, “Tüm şehit yakınlarımıza ve gazilerimize yüzde 10 indirim uygulayacağız. Biz ne yapsak onların haklarını ödeyemeyiz” dedi.

 

GÜNLÜK ÜRETİM
25 TON
Celal Koca, en iyi lokumu üretmek için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Koca, “Bizim günlük üretim kapasitemiz, 25 ton lokum, 7 ton da pişmaniye” dedi.

 

LOKUM MASKOTU

 

Lokum Atölyesi, Türkiye’de ilk kez lokum maskotu kullanan işletme oldu. Lokum maskotları, özellikle çocukların ilgisiyle karşılaşıyor.

 

YENİ ŞUBE NASIL TUTULDU?

 

Lokum Atölyesi’nin Bankalar Caddesi’ndeki şubesi, Gamze Döner’in eski mekânı. Mekânın et ürünleri hizmeti veren bir lokantadan, lokum ve tatlı üzerine uzmanlaşmış bir işletmeye dönüşmenin hikâyesi ise Lokum Atölyesi’nin Park Afyon Alışveriş Merkezi’ndeki mağazasına dayanıyor. Dükkanın sahibi Asım Bozca ile Cumhuriyet Sucukları Sahibi Mehmet Kocaşaban, Park Afyon’daki Lokum Atölyesi’nde, kendilerine ikram edilen lokumun tadına bakıyor. Kocaşaban ve Bozca, “Böyle bir tat, çarşı merkezinde de olmalı” diyerek Lokum Atölyesi ile irtibata geçiyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti