Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mahalleliden baz istasyonu tepkisi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Mahalleliden baz istasyonu tepkisi

Afyonkarahisar’da mahallelerine yapılan baz istasyonlarının sağlıklarını bozduğunu ileri süren vatandaşlar istasyonların kaldırılmasını istedi. Mahalledeki genç yaşlı vatandaşlar pankart açarak, sloganlar atarak baz istasyonlarını protesto etti

Afyonkarahisar’ın Ali İhsan Paşa Mahallesi’nde vatandaşlar mahallelerine yapılan baz istasyonlarının kaldırılması için eylem yaptı. Basın açıklaması yapan Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk, bir gurup mahalleli ile tepkisini dile getirdi.
BİRİNİ KALDIRALIM
DERKEN İKİNCİ KURULDU
Ali İhsan Paşa Mahallesi’nde 10 yıl önce bir baz istasyonu kurulduğunu belirten Muhtar Öztürk, “Biz bu baz istasyonunun kaldırılmasını isterken, geçtiğimiz günlerde üç katlı bir binanın üstüne su deposu gibi görünen bir baz istasyonu daha koydular” dedi.
Ali İhsan Paşa Mahallesinin Afyonkarahisar’ın kenar mahallelerinden olduğunu aktaran Öztürk, 1700 hanenin yaşadığı mahallenin nüfusunun 6 bin 500 civarında olduğunu hatırlattı. Mahalleden yaşayan insanların baz istasyonlarından çok rahatsız olduğunu ifade eden Öztürk, “Mahalle sakinlerimiz, bu duruma çok tepkili. Buranın yaklaşık 300 metre ilerisi boş. Yerleşim alanlarının içerisinde baz istasyonlarına hiç gerek yok. Bunun sağlığa zararlı olduğundan dolayı bunların kaldırılmasını istiyoruz. Bizler de imza kampanyası başlattık. Şu anda 600 imzamız var. Bizler bu imzalarla mahkeme yoluyla hakkımızı arayacağız” diye konuştu.
RUH SAĞLIĞIMIZ BOZULDU
Mahalle sakinlerinden Veysel Gök de baz istasyonlarının bölgede olmasından rahatsız olduğunu belirterek, “İnsan sağlığının öncelikli olduğu toplumumuzda, maalesef biz bu istasyonlardan fiziksel olarak ve ruhsal olarak rahatsızlık duyuyoruz. Ruhsal olarak çok kötü durumdayız. Tedirginliklerimiz gün geçtikçe artmaktadır. Kurulan bu istasyonlarında gerekli denetimlerinin yapılmadığını düşünüyoruz. Anayasal haklarımızı kullanarak hakkımızı arayacağız. Resmi makamların bizim bu derdimize tez zamanda çare bulmasını istiyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.
Kalp pili takılı olarak hayatını sürdüren 59 yaşındaki Seviye Öztürk de 2 yıl önce kalp pili takıldığını, baz istasyonları yüzünden sağlığının daha kötüye gittiğini ileri sürdü.
Baz istasyonlarına tepki göstermek için toplanan gurup “Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz”, “Mahalledeki baz istasyonları kaldırılsın”, “Sağlıklı yaşama hakkı istiyoruz” yazılı dövizler taşıyarak, sloganlar attı. Mahalleli daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti