Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Maliye emekçilerine mücadele çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Maliye emekçilerine mücadele çağrısı

BES İl Sekreteri Ali İhsan Orhan, BES olarak memuruyla, uzmanıyla, hizmetlisiyle, amiriyle, ayrımcı uygulamalara dur demek, emeklerine saygı gösterilmesini istemek ve onurları için tüm maliye emekçilerini yan yana omuz omuza mücadeleye çağırdı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İl Sekreteri Ali İhsan Orhan, 23 Mayıs İş Bırakma Eylemi nedeniyle Defterdarlık bahçesinde bir açıklama yaptı. Orhan, Hükümetin kamuoyuna eşit işe eşit ücret adı altında 656 Sayılı kararname çıkardığını ancak bu kararnamenin eşit işe eşit ücret vermekle ilgisi bulunmadığını iddia etti.
BES İl Sekreteri Ali İhsan Orhan, Defterdarlık bahçesinde yaptığı açıklamasında, 656 Sayılı kararnameyi hazırlayanların amacının belli olduğunu söyledi. Bu zihniyetin emeği hor gördüğünü, tasfiye planlarını hayata geçirmek için kendilerini bölmeye parçalamayı amaç edinen emekçilerin kırdırılmaya çalışıldığını ileri süren Orhan; “İstiyorlar ki bizler parçalanalım ve böylelikle kamunun tasfiyesine dönük planları kolaylıkla hayata geçirsinler. İstiyorlar ki, kimi merkez kadrolara artışlar yapılırken, milletvekili maaşlarına kıyak geçilirken, biz emekçiler aşağıda birbirimize düşelim, iç kavga yaşayalım. 12 Eylül Referandumu öncesinde kamu emekçilerine ‘artık sizlerde toplu sözleşme yapacaksınız, haklarınızı koruyacaksınız.’ diyenler her zaman olduğu gibi sözlerinde durmamışlardır. Milyonlarca insanla dalga geçen teklifini ‘bütçe olanakları bu kadar, mali disiplini bozamayız.’ diyerek savunan hükümetin ileri sürdüğü hiçbir gerekçe kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. AKP hükümeti her zaman olduğu gibi patronlara gelince ‘bonkör’ kamu emekçilerine gelince ‘cimri’ olmayı sürdürmektedir. BES olarak memuruyla, uzmanıyla, hizmetlisiyle, amiriyle, bu ayrımcı uygulamalara dur demek, emeğimize saygı gösterilmesini istemek için, kısacası onurumuz için tüm maliye emekçilerini yan yana omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti